Pod istim krovom
0
Karta za Evropu i Kayser Soze
Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dobar tekst kao i obično.
\"Mladić je, dakle, na suštinskom, a ispada da je tako i na formalnom nivou, postao neka vrsta karte za Evropu, njegova sudbina je bila žeton koji se morao ubaciti u automat pristupanja EU.\" Covjek rece istinu. Mjesto da se trazi pravda i da se odmah nakon zavrsetka rata izruci on i svako ko je pocinio zlocin ( bez obzira na nacionalnu pripadnost) odredjene strukture drzava Ex Yu cekaju povoljne trenutke za \"pravdu\".
Text je tacno u Buricevom stilu. Baca lijevo, desno, centar... tu i tamo poneki home-run. Ima tu elemenata koji ukazuju da autor temi pristupa veoma konceptualno, povucene parabole ukazuju na out-of-the-box razmisljanje... ipak... uspljak, tlapnja... haj\' popunila se stranica i za ovu nedelju.
..jeste istina...jeste da smo svi jadni na ovim prostorima..veliki podanici..
Iskrene cestitke. Samo taj Kayser Soze, on nije samo jedan, on ima organizovanu i svugdje rasprostranjenu vojsku, djavolju stranku. I nije kakav gospodar, vise je manipulator, onaj bezdusni koji se nikad ne kaje. I kako rece, \"najviše je prevario svijet onog trenutka kad ga je uvjerio da on, djavo, zapravo ne postoji.\" Imperativ ga je upoznati i zastititi se od njega, makar bjegom.
Solidno, Ahmede! Jesu li i u Štipu hortenzije hadžibezi?
\'\'Pitanje, dakle, svih pitanja nakon hapšenja Mladića, je koliko je zapravo onih koji su duboko svjesni da su zločini koje je činio učinjeni u njihovo ime, i koliko njih je, figurativno, i za Mladića i za Evropu. Da jedno ne isključuje drugo, to smo već vidjeli. \'\'
nije valjda da nisi cuo za termin alijini srbi? to je posljedica branjenja \'\'nasih\'\' vrijednosti
fantastican tekst!!
Zar nije iz Kalinovnika j**o te on!
Ahmede obali ga ;)
Sram te bilo... \"Tada je \"bljesnuo\" on, novi postkosovski mit, Obilić i Karađorđe u jednom, inkarnacija onoga što je srpski nacizam čekao stotinjak godina\"... Taj isti \"nacizam\" koji perfidno pokušavate podvalti srpskom narodu, baštini najsvetlije evropske vrednosti potvrdjene milionima žrtava u oba svetska rata. A koje vrednosti su tada branili tvoji Buriću?
Svaka cast Ahmede na tekstu...!!! Svaku rijec potpisujem...!!! Istina je jedna i jedina...!!!
text je u buricevom stilu i nema se sta prigovarati.. A za mladica je ovo sve suplja prica.. i bolje da ga se odmah strelja ko sve ostale i gotovo a ovako ce se vozati po hotelima u Hagu i crknuti ko heroj za jedne a zlikovac za druge.. NEGO, bolje bi bilo pofatati ove trenutne zlikovce koji pustose ovo malo što je ostalo od drzave i oteti im pare pa napraviti ceste i fabrike jer cemo zbog nacionalizma SVI pocrkati i opet ratovati a oni će se ispariti s lovom... koji smo mi konji.... fuj
Ruzan si ko cmar na supku
Odlican text, svaka cast. Pismen, ironican!