Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znaci ako sam katolik, otac mi Madjar, a majka Slovenka, to onda znaci da se ja trebam izjasniti kao "Hrvat"?
A svi muslimani su bosnjaci. Cak i u Teheranu svi su bosnjaci.
gaetano ne seri.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
U redu je da kardinal apelira na katolike u BiH da u popisu stanovništva iskažu da jesu katolici. No što se tiče pripadnosti tih katolika hrvatskoj naciji, nažalost takva su nastojanja u dosadašnjoj povijesti bila kontraproduktivna, jer su dovodila do iseljavanja katolika, posebno pri povlačenju Eugena Savojskog kad je navodno 90% katolika prihvatilo njegov poziv da odu. U politici često indirektne metode postiže veću uspjeh od direktnih. Evo, danas je zagrebački "Jutranji listg" objavio podatke o BDP po glavi stanovnika europskih država sa Srbijom, Albanijom i BiH na kraju ljestvice. Indirektna metoda bila bi da Republika Hrvatska sada, kad je ušla u EU, počne prihvaćati sve pojedinačne zahtjeve državljana BiH, za državljanstvom Republike Hrvatske, bez obzira na njihovu vjeru i nacionalnost. Time bi svi državljani Hrvatske, koji žive u BiH, stekli nakon nekoliko godina mogućnost da se nasele ne samo u Hrvatskoj već na cijelom teritoriju EU, pa bi se Hrvatska i BiH mogle ujediniti.
Javni poziv narodu da ostane glup!
SRBI I HRVATI JEDINI SU NARODI U EUROPI KOJI SU KONSTITUTIVNI U PO DVIJE DRŽAVE , A BOSANCI SU "OSTALI" I U MATIČNOJ ZEMLJI-NEDOPUSTIVO!
srbi i hrvati su bosanci glupane
srbi i hrvati ,nisu "ostali" ni u srbiji ni hrvatskoj ni bosni.. BOSANCI su "OSTALI" i u bosni i srbiji i hrvatskoj...glupsone!
Logično!
"skoro svi katolici pripadaju hrvatskom narodu" ??????? Ili pripadas ili nepripadas, e moj Kardinalu, ja tebe inace drzim na velikome al ovaj put ga ti bogami zasra. A na koje to misli da nisu koji "skoro", na one koji ce se pridrzat svojih predaka i izjasnit kao BOSNJAK-KATOLIK? Paradoks u ovome svemu da prezime Bosnjak nose mahom vecinom katolici u Bosni i Hercegovini a izjasnjavaju se kao hrvat? ubio me bog ako to men ikad bude neko objasnio racionalnim argumentima,
prilično usko shvaćanje kardinalove poruke
Nije nist u ovome usko, ako daje izjavu javno mora da shvati svoju odgovornost i da mu se svaka rijec vaga. Odstupa od tradicija stoljetnih svojih predaka Franjevaca koji su bez izuzetka i usmeno i pismeno uvjek i bez izjasnjavili kao BOSNJACI. Nadji mi ijedan pismeni dokumenat tog porijkla stariji od 100 godina gdje se vode katolici u Bosni kao hrvati i ja cu umuknem.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
hrvati zive u Hrvatskoj to svako zna moj pope!!Dok su u Bosni bosanski katolici!!
MA IDITE VI U PIZDU MATERINU S TOM PRIČOM NIKO SE OD HRVATA I SRBA NEĆE IZJASNITI KAO BOSANAC I HERCEGOVAC, SAMO SE KOMUNJARE DIGLE DA SMANJE BROJ BOŠNJAKA....
Jeste, a u Belgiji ne žive Valonci i Flamanci i Njemci, u Švajcarskoj ne žive italijani, Njemci, Francuzi, a u San Marinu žive Sanmarinci, a na Kipru žive Kipranci, a ne Grci i Turci. Ne stvara se nacija silom, pametnjakovići.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Nije ni cudo sto je narod glup!
pa nije ih trebo ni napominjati jer ce se svakako 99% tako izjasniti bas kao i srbi...vazno je da ce bosanci(bosnjaci uglavnom) u ostale....hvala vam ko je sastavljo ove popisne liste i pitanja...
Stalno se bez politizacije upliću u politiku, ovi "velikoostojnici".
ajde, nisi nekidan kavazoviću to spočitavao!
Ne spotićem ni Puljiću, jer je sasvim normalno da se oni moraju doticati i politike, nego mi je šega što to rade "bez politizacije".
PRIKAŽI ODGOVORE (1)