Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Opet ugroženi ko pande...
Tako je. Silom prilika je doslo do pomjeranja granica i sada su Hrvati s pravom u dvije države u svojoj Domovini. Od spajanja nema nista, jer i Bosnjaci trebaju imati drzavu u kojoj su kod kuce, bez straha od ikoga.
...da Hrvatska skoro pa nimalo nije drugacija od BiH, dokazuje upravo profil "politicara" Karamarko....LJubić....i sl...... razlika je samo, sto Hrvatska ipak "bljesne" ...poput Milanovica, Josipovica,Mesica.... ali "balkanac" je i dalje balkanac....
PROGLAS CARA FRANJE AL NE TUĐMANA, godina 1908: Dragi moji BOSANCI I HERCEGOVCI ! Nešto car ne vidi ovdje HRVATE NI U DRUGOJ DRŽAVI A KAMOLI DA IMAJU DVIJE DRŽAVE ! U svakom slučaju nisu im po caru FRanji u BiH vjekovna ognjišta. DAKLE BIH NIJE DRŽAVA zasnovana na nacionalnim principima A JOŠ MANJE DRŽAVA NACIJA ILI UDRUŽENJE NACIJA.
susjed iz Hrvatske a šta bi ti da popraviš sa rečenicom: "vi ste za nas u Hrvatskoj svi Bosanci i Hercegovci" - E jesi tovar. Zadrži ti par desetina hiljada ovih koji ti prolaze kroz lijepu. ..
Takvi su bajagi pomogli izglasavanje nezavisnosti 1992...ali uz anekse...znamo za te anekse...razbijanje Bosne,logori,pljačke...ukrtako križarski rat...fuuuuj....
Samo dvije drzave?? A sta je sa hrvatima u Srbiji, Sloveniji, Americi, Australiji, Makedoniji, Svedskoj, Njemackoj.........
Hrvata nema prije 19. vijeka. Ajde dobro, idemo sa dva dokaza. Batalovo evanđelje, 1393. Povelja nedvosmisleno navodi da kći Hrvoja Vukca Hrvatinića ima tri brata od kojih je jedan ''ban hrvatski''. А бише он един' брат'и вое(во)да босан'ски, а други кнез' босан'ски, а трети бан' хр'ватски. Ivan Franjo Jukić, Putopisi i istorisko-etnografski radovi, Sarajevo, 1953. Stranica 86. Bihać otstoji od austrijskog korduna Zavalja po sata, od Banjaluke 24, a toliko i od Jajca. Grad taj jeste glavno i najveće mjesto u turskoj Hrvatskoj. Kako kazuje Farlati (tomo 1, pag 481) sagradio ga Bela IV; narod, pako, pripovjeda da su Senj, Karlovac i Bihać sagradile tri sestre.
U Hrvatskoj VECINA, u Bosni MANJINA. Znaci ne radi se tu o nikakvom narodu u Bosni, nego o MANJINI.
i dok hrvati sigurno nestaju u bih ( ni u hrvatskoj ubrzo nece biti bolje) politicki muljatori jos hvataju poneki glas. mandat iznad svega.
Znači otpisao si Krvate u Srbiji i Kosmetu.