BiH
13

Karamarko: Hrvatski narod je jedan narod koji ima dvije države

FENA
Tomislav Karamarko
Tomislav Karamarko
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je večeras u Mostaru kako njegova stranka i Domoljubna koalicija žele da BiH što prije uđe u EU te da će, kada on preuzme odgovornost za vođenje Hrvatske, svi procesi ulaska BiH u uniju biti podržani punom snagom, energijom i emocijama od strane Republike Hrvatske.

Karamarko je to kazao u izjavi za novinare, uoči održavanja završnog predizbornog skupa Domoljubne koalicije za XI. izbornu jedinicu, naglasivši kako želi da cijeli Hrvatski narod bude u EU.

"Smatram da je hrvatski narod jedan narod koji ima dvije države. BiH je naša domovina koju volim kao što volim Hrvatsku pa se prema tome ne možemo miriti sa situacijom u kojoj je hrvatski narod neravnopravan u odnosu na druga dva naroda", kazao je predsjednik HDZ-a, dodavši kako će se boriti svim demokratskim i diplomatskim metodama da se to stanje što prije promijeni.

"BiH je naša domovina za nju se borimo, borimo se za njezin integritet, ali za ravnopravnost hrvatskog naroda", ustvrdio je on.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović istaknuo je kako je siguran da će kandidati Domoljubne koalicije za XI. izbornu jedinicu biti dio sabora RH i da će novi hrvatski premijer biti Tomislav Karamarko, koji će zajedno s HDZ-om BiH i HNS-om BiH realizirati sve one projekte koji će osigurati evropsku budućnost BiH, ali i jednakopravnost hrvatskog s druga dva naroda u BiH.

Nositelj liste Domoljubne koalicije za XI. izbornu jedinicu Božo Ljubić smatra kako ovi izbori za Hrvate izvan RH imaju povijesni značaj jer se nakon izbora Kolinde Grabar Kitarović za hrvatsku predsjednicu stječu svi uvjeti da se Hrvatska snažnije angažira na ravnopravnosti Hrvata u BiH, kao i u pomoći BiH ka njezinom euroatlantskom putu.