Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nemojte nas nasmijavati. Zaposlenica sam ove bolnice. Najbolji prijedlog je da se prvo rijese osnovne stvari. Na hirurgiji cesto nema analgina, a da ne kazem morfija. Kad se upita - da nema controloca, ko da si pitao ima li grumen zlata. Nema parature, na jednom ultrazvuku radi nekoliko odjela. Jedan rentgen aparat postoji i ako iz jedne zgrade morate nesto slikati morate kolica po sucnu i kisi gurati da dodjete do zgrade u kojoj je rentgen. A MRI je pokvaren i nije u pogonu vec jako dugo,dugo. Neka se nabavi lift da jedan bolesnik sa koronarnom bolesti srca ne mora preci 50 stepenica da dodje do prijemne internisticke ambulante. Tek kad ovo sredimo, mozemo pricati o ozbiljnijim temama, u kojima jos duge nece biti maticnih stanica.
u B L E H A
Daj boze, ta bolnica je (cas izuzetcima) na nivou srednjeg vijeka pogotovo po pristupu organizaciji, odnosu prema ljudima iz drugih opstina. Inace nista joj se bolje nije moglo desiti nego ovo poratno stanje, bez ikakve kontrole i kvaliteta poslovanja. Zadrzava svoj monopol, pacijenti ne smiju ici u druge centre. Pacijenti za svoj vec uplaceni novac nemaju nikakva prava a jos slabije lijecenje. Na specijalizacije se primaju samo tatini sinovi koji se i onda tako i ponasaju, nisu dosli po znanju i ne treba im... Korupcija nije nikakv izuzetak nego pravilo... Radovalo bi nas da je ovo istina ne samo jeftina reklama. Jedino da se otvori mogucnost konkurencije vise Fondova zdr. zastite i da pacijent ide sa knjizicom besplatno po svom izboru, pa i za ove maticne celije