BiH
0

Kandidati NSRB Plavim autobusom obišli Visoko i Kakanj

Klix.ba
Nakon Breze i Vareše, članovi Narodne stranke radom za boljitak jučer su plavim autobusom stigli do Visokog i Kaknja. Kandidati u ove dvije općine družili su se s predsjednikom stranke, Mladenom Ivankovićem Lijanovićem, ukrcali su se u autobus "Plave revolucije" i krenuli u vožnju svojim gradom, pozdravljajući svoje sugrađane.

"Kao i u većini mjesta u BiH i u ove dvije općine vlada ekonomski i socijalni problemi sa kojima se građani svakodnevno susreću, te je i u ovim mjestima neophodno provesti četiri temeljna načela Narodne stranke Radom za boljitak za predstojeće Lokalne izbore 7. oktobra, pod sloganom Slušaj srce, spasi svoje", naveli su iz Narodne stranke radom za boljitak.

Kandidat za Općinsko vijeće Visoko, na Boljitkovoj, listi Dženan Hodžić, poznat i kao Dr. Zo, kazao je da je nezaposlenost gorući problem u Visokom, posebno mladim ljudima.

"Možda ljudi sa strane misle kako su u Visokom svi privatnici, proizvođači pečenice i slično, ali to je onaj pogrešan, stereotipan pogled ili mišljenje koje pokušavaju forsirati iz političke konkurencije, da je sve u redu, da problema nema. Zapravo situacija nije nimalo ružičasta u Visokom i zahtijeva što ažurnije rješenje. Dosadašnje loše politike dovele su, posebno mlade ljude da razmišljaju o odlasku. Mi, kao vjesnici radosnih vijesti Plave revolucije, trudit ćemo se da poboljšamo uslove zapošljavanja i mladih i svih drugih radno sposobnih Visočana. S tom misijom i mi, Boljitkovi kandidati za Općinsko vijeće u Visokom, nastupamo sa željom da donesemo boljitak našim sugrađanima i svim drugim žiteljima naše općine. Pozivam sve ljude da izađu na izbore 7. oktobra i daju glas kandidatima Narodne stranke Radom za boljitak", kazao je Hodžić.

Nakon vožnje autobusom i pozdravljanja građana, obratili su se o Boljitkovi kandidati za Općinsko vijeće Kakanj, Melita Šečić - Smaka i Edin Musić. Oni su istakli šest gorućih tema od značaja za građanstvo općine Kakanj.

"Želimo pružiti mladima bolje uslove školovanja, a samim tim i bolje zaposlenje u budućnosti, u kojoj ćemo ih i dalje podržavati. U općini, koja ima velike predispozicije za razvoj poljoprivredne proizvodnje, bit ćemo podrška građanima za dalji razvoj poljoprivrede. Planiramo smanjiti rad na crno, a što će doprinijeti boljem punjenu općinskog budžeta, čime ćemo stvoriti preduslove da olakšamo život socijalno ugroženih. Želimo vratiti prisilno oduzeta prava svim čestitim radnicima. Također, želimo da omogućimo ljudima povratak na rodnu grudu, jer će tamo biti najsretniji i najzadovoljniji. I u posljednjoj temi, želimo se obratiti građanima i poručiti da građansko srce ima pravo izbora. Neka vaš izbor, bude vaš spas. Slušaj srce, spasi Kakanj", istakli su Boljitkovi kandidati za Općinsko vijeće Kakanj.

Boljitkov autobus, četvrtog dana zvanične predizborne kampanje, nastavlja ka Zenici i Žepču.