BiH
7

Kamion zdravlja stigao u Tuzlu, velika zainteresovanost stanovništva

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U Sarajevu je zbilježen dobar odziv stanovništva u akciji UNIQA osiguranja nazvanoj "MedUNIQA kamion zdravlja", a za dva dana 140 osoba obavilo je besplatni sistematski pregled.

"MedUNIQA kamion zdravlja" danas je istim povodom stigao u Tuzlu, u četvrtak putuje u Banju Luku, a u petak u Bihać. Prije Sarajeva, ista akcija provedena je u Mostaru.

Marketing menadžerica UNIQA osiguranja Ena Omeragić kaže da je ovo prva akcija te vrste, te da će biti nastavljena zbog velikog interesovanja stanovništva.

Pojasnila je da u tom "MedUNIQA kamionu-laboratoriji", po principu zakazivanja, mogu besplatno uraditi internistički pregled, EKG, analizu krvi, mjerenje krvnog tlaka, nivoa šećera u krvi, spirometriju, ultrazvuk abdomena, oftalmološki pregled, kao i dermatološki pregled.

Tim "MedUNIQA kamiona" čini 11 medicinskih stručnjaka različitih specijalnosti koji na osnovu rezultata pružaju savjete za poboljšanje zdravstvenog stanja pacijenta.

"MedUNIQA kamion zdravlje" odnosno mobilni laboratorij opremljen je najsuvremenijom medicinskom opremom za brze i detaljne preventivne preglede.

"MedUNIQA kamion" je dimenzije 16,5x6,5 m, težine 35 tona, a laboratorija površine 60 kvadratnih metara nastaje pomjeranjem bočnih strana kamiona.