Anketa Sarajevo-x.com
0
Kako riješiti navijačko nasilje?
Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
BRAVO ZA KOMENTAR!!!!!!!!!!!!!!!
sine dragi idi popij prvo casu vode pa onda nesta pricaj i obrisi se oko usta. glupane fudbal se igra radi NORMALNIH navijaca a ne radi stoke i huligana kao sto si nazalost, izgleda i ti ti si muskarcina ako pravis belaje i razbijas? ma takvi su najvece p.izd.e, opet izgleda nazalost i tu se ubrajas. stat ce se huliganima u kraj i to vrlo brzo pa onda ne znam kako cete iskaljivati svoj \"bijes\" i raznorazne frustracijie. jedino sto si u pravu jeste ZAKON koji ce se donijeti o zabrani nasilja na sportskim terenima, cak je u proceduri. zivio sine.
ti si ovdje najveci glupan kojem je krajnji domet tri tipke tastature
za početak nedavati podršku huliganima
Navijaci su stoka koja zivi dan za dan. Uglavnom, od vlastitog zivota nisu nista napravili tako da ih zaboli za vlastito ponasanje, kao i za posljedice istog jer nemaju sta da izgube. Zive necije tudje snove i zivote (zivote fudbalskih zvijezda), a u vlastitim, jedino sto ih izdvaja u svoj toj masi gubitnika je \"hrabrost\" (citaj glupost) da naprave kakav incident o kojem ce ostali \"manje hrabri\" iz skupine moci pricati i zeljeti da i oni jednog dana dodju do svojih pet minuta ludila. U Listici su svi ti gubitnici i idioti dobili \"svojih pet minuta ludila\" i jos uvijek ne mogu vjerovati da posljedice nisu 100 puta strasnije. Na zalost, mislim da necemo morati cekati jos dugo prije neke nove Listice. Mozda ce se desiti u Sarajevu, Trebinju ili Mostaru i sve ce ponovo biti isto osim boje dresova za koje ce se krv proliti. Navijaci su stoka i sve to treba zabraniti ali nazalost zivimo u drzavi u kojoj prvo treba zabraniti one koji trebaju zabraniti navijace.
POD HITNO DONIJETI ZAKON O NAJSTROŽIJEM KAŽNJAVANJU NASILNIČKOG PONAŠANJA. UTAKMICE TAKVIM PRIMITIVCIMA DOĐU KAO TOBOŽE OPRAVDANJE ZA DIVLJANJE. UPREGNUTI ĐUBRAD NA PRISILNI RAD I U SLUČAJU REAKCIJA OKOVATI U LANCE. NE RAZUMIJEM DA NEKO MOŽE RUŠITI SVE PRED SOBOM I DA OSTANE NE KAŽNJEN. KLUBOVI NE MOGU NIŠTA UČINITI JER NEMAJU OVLAŠTENJE ZA ODRŽAVANJE REDA I MIRA. SADAŠNJA DEMOKRATIJA (ČITAJ ANARHIJA) ĆE SIGURNO UNIŠTITI SVIJET. TO DAJE NASILNICIMA PODSTREK DA SE DIVLJAČKI PONAŠAJU PREMA DRŽAVNOJ (NARODNOJ) I PRIVATNOJ IMOVINI, NA ŽALOST I PREMA LJUDIMA. SVI SMO DIGLI GLAS KADA JE NEPOTREBNO I NAŽALOST SMRTNO STRADAO JEDAN MLADI I KAKO SAM INFORMISAN MIRAN ČOVJEK KOJI SE NA ŽALOST NAŠAO U GRUPI ONIH KOJI SU IPAK DIVLJALI PO ŠIROKOM BRUJEGU. NEMA PREGOVARANJA SA PREKRŠIOCIMA. KADA BI SAOBRAĆAJNA POLICIJA PREGOVARALA SA NAMA VOZAČIMA MI BI IZA PRVE KRIVINE NASTAVILI SA BRZOM VOŽNJOM, ALI KADA PLATIMO 1, 2, 3, ...JAČIH KAZNI ONDA SMO SVI DISCIPLINOVANI, TAKAV JE ČOVJEK.
@Bart i @WTF Dva glupana koja nikad nisu dobacila dalje od predgradja svog grada
Jacanjem tuzilckog i sudskog sistema, sto bi omogucilo pravednije kaznjavanje za SVE prekrsaje i krivicna djela a ne da kriminalci hodaju ulicom. ZATIM, povecanje zatvorskih kapaciteta. ZATIM, prociscavanje, pojacavanje i reorganizacija policije.
radi li ovo ba?
idi se ba igraj s particijama C: i D: smokljane nije za tebe fudbal
treba zabranit gostovanja za pocetak
1. Hapsiti i izmlatiti huligane iz vlasti i policije. 2. Ostale huligane.
@Bart i @WTF vi ste sigurno oni smokljani, core kompjuterasi kojima je filozofofija vezana za fudbal \" da gledam ljude kako ganjaju loptu??? \" ili ste neke djevojcice od muskaraca tipa Alen Albinovic zvani \"mali od skandala\" Sta ba vi znate o fudbalu i navijacima, cuj zabraniti navijacke skupine-grupe? Pa zbog navijaca se igra fudbal moooroni jedni, druga je stvar sto nam je drzava ova kakva jeste pa policija na neodgovorne navijace ( kojih svugdje u svijetu ima ) djeluje PISTOLJIMA i prodje nekaznjeno ili sa smijesnom suspenzijom. Spas je u zakonu, kad budemo imali drasticne kazne pa cak i za baklje, koje ce se sprovoditi, vidjet cemo ko ce tad stisnuti pa je baciti, a da ne govorimo o tezim prekrsajima tipa sukob sa policijom ili paljenje njihovog auta, pucnjava na navijace... Znaci \"SAMO\" ZAKON !!!!
Halo šupc i tupavi - ljude su režirano dočekale ustasse da ih syebu u ssirokom!
Pa ti pojma nemas o cemu pricas... Kako te nije stid? Ocigledno nisi bio u Sirokom.. samo oni koji su bili znaju sta su prezivjeli (ili neprezivjeli) i ko je zaista kriv. Samo oni znaju na koji način su zadobili povrede i šta je policija radila... Ne branim navijace, ali policajci su gori huligani od njih samih...