Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@krofna2---promijeni "naocale".komentar ti je pravi odron. ima mali milion razloga zasto neko postaje "samohrani roditelj".ali zaista smohrani,jer gotovo je standard,da ocevi ne placaju ni za kiflu ,svojoj djeci,a o dosudjenoj alimentaciji da ne govorim. upitas li se nekada,zasto postoje "sigurne kuce" ,i zasto aktivisti udruzenja skupljaju hranu za svoje clanove,kad su to sve majke pune para k`o brod. svasta!!!!
...mogu ti reci ovo nas smori...zaista nas ovo ubi...al sve sto si napisala napisala si pogresno... ...zasto ama zasto 99%samohranih majki jesu iz uhljebljenih firmi...a zasto taj broj nije ni priblizno veliki iz privatnih firmi - gdje nema toliko BONUSA, REGRESA, PLATA I DODATAKA? gdje si nemozes za platu priustiti TURISTICKU DESTINACIJU... ..i gdje sa JEDNOM PLATOM nemozes kupiti DOLCE&GABANU muha naocale, 2000 eura skupa kolica za bebu, te naravno vecinu vremena šetati ferhadijom a jesti u restoranu... pa kome bi onda i trebao muz, da sam zena ni ja ga ne bio htio haha... a ovamo u privatnom sektoru...moras kuckati da skupiš 2 plate da bi se moglo platiti osnovno za zivot...onda ocigledno zasto se BRACNI ZIVOT TAKO LAHKO NE RAZ.JE.BAVA - a i ovamo su draga moja ljudi sa fakultetima i pametni i vrijedni i ustaju i rade- ...znaci nije do ljubavi ili manjka te ili nemoguce prevazici nekih problema...nego je do NOVCA! ...neravnomjerno je rasporedjen da neko moze da bira preko K.
80 % je tako kao sto kazete za te nafurane samohrane majke..ali nemojte tako...znam dosta samohranih oceva..zejbo' se pa ozenio ravu..otisla s drugim boli je briga za muza i 2 kcerke...a covjek zivi za njih..pomozite samohranim roditeljima..NEDO' BOG NIKOME
Dodali su kako ovakvo otkriće dosad nije bilo moguće jer su se uzimali uzorci kromosoma Y od Srba koji danas žive u Srbiji te su zato dosadašnja istraživanja davala drukčije rezultate. Naime, današnji stanovnici Srbije najveću gensku povezanost i gotovo identičan broj kromosoma Y te podudarnost haplotipa imaju s Turcima, a to se uglavnom objašnjava time da su Turci tijekom pet stoljeća kolonizacije, osobito nakon pogibije velikog broja Srba na Kosovu, miješali svoje gene s domaćim stanovništvom. Razlike između gena “originalnih” Srba i današnjih jednake su kao i između Rumunja i Francuza, iako oba naroda pripadaju romanskoj skupini, objasnili su iz instituta te dodali kako je hrvatski gen zapravo više povezan s genom srpskih predaka nego genska struktura današnjih Srba.
Ti si ocito promasio temu.
Kako je biti samohrani roditelj u bih? mogu reci iz svoje perspektive gledanja... samohrani roditelji tj u svakom slucaju majke jesu...uhljebljene gospoje i gospojice u DRZAVNIM FIRMAMA ILI BUDZETU...doktorice,prosvjetarice,bhtelekomovce i privredice, opstinarke i slicne karafeke... ...dobra i redovna plata...cilj ispunjen u obliku djeteta bez privjeska koji bi joj smetao da nesmetano posjecuje ekzoticne turisticke destinacije gdje uvijek moze dobiti bolju cunu koja puno ne trabunja i ne pita i ne zamara... idila koja im se obistinila ne u njemačkoj, ne u americi ne u svedskoj...nego u barbarskoj i nerazvijenoj bosni... ...ali ni bosna nije barbarska i nerazvijena za sve...kao sto nismo ni svi isti drzavljani nje...jedni su bosanci i hercegovci jedni srbi i hrvati jedni pak bosanski katolici jevreji cigani ...ali samo su jedni elita puna privilegija...
Promjeni perspektivu gledanja!!
Kao prvo od srca ti želim da te karma nagradi i budeš samohrani roditelj! Kao drugo: "uhljebljene"- posao do groba dobile zato što su samohrane majke? pisalo u konkursu? država ih nagradila? ili su žene studirale, radile, prijavile se te pošteno ustaju svako jutro i zarađuju svoju platu. naravno ovo smeta homo bosanicusu jer ne može da je kontroliše, nije joj ni do nožnih članaka, zaista mora biti poražavajuće za muški ego!!! uz sve to su i majke, nakon radnog rada imaju snage i volje i želje da budu tu za svoje dijete. Sigurno žene vrijedne svakog slova ovdje. "posjećuju egzotične turističke destinacije"=? aha, zato što su samohrane majke moraju da se uklope u sliku napravljenu od intelektualno razvijenog homo bosanicusa i da sjede kući, plaću nad svojom sudbinom, mole za hranu ili da ih neko ponovo oženi. TCTCTCTCCT, pa dokle više homo bosanicusi!!!!
zene lahkog morala obicno se odluce na korak samohranog roditelja, sa po dvoje troje djece od razlicitih oceva razlicitih nacija, cast izuzecima, ali vecina samohranih majki su upravo takve i onda se zale na tezak zivot a znaju da je takav nacin zivota neprihvatljiv u nasoj sredini
tako ti je glupo misljenje da si pametan ne bi vise nikad komentarisao jer kako kazu u narodu ako nemas sta pametno reci bolje ne govori
Tvoja majka je trebala abortirati, kada je bila trudn a sa tobom !!! Da je to uradila, čovječanstvo bi joj bilo neizmjerno zahvalno !!!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)