BiH
0

Kakanj: U Sudaru EUFOR-ovog i civilnog vozila jedna osoba poginula, dvije ozlijeđene

NINA
U jučerašnjem sudaru vozila EUFOR-a i civilnog automobila u blizini Kaknja poginula je jedna civilna osoba, dok je druga osoba pretrpjela teške ozlijede, a jedan vojnik EUFOR-a je lakše ozlijeđen.

Naime, 31. jula u 15.55 sati, na cesti M-5, u mjestu Papratnica, općina Kakanj, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su sudjelovali Paulo Baieta iz Portugala, koji je upravljao automobilom Toyota, registracijskog br. MX1872, vl. portugalskog bataljona u sastavu EUFOR-a, i Edin Velić, rođen u Sarajevu 1960., trenutno nastanjen u Francuskoj, koji je upravljao Peugeotom, registracijskog broja 128 NMB 75.

Nesreća se dogodila u izravnom sudaru ovih dvaju vozila na lijevoj prometnoj traci u pravcu Sarajevo - Zenica kojom prilikom je smrtno stradala Sanija Velić-Hrnjica, rođena 1967. , dok je Edin Velić zadobio teške tjelesne ozljede, a EUFOR-ov vojnik je lakše ozlijeđen.

Uviđaj je izvršio tužilac KT Zenica zajedno sa službenicima PU Visoko, a na navedenom dijelu magistralne ceste saobraćaj je bio obustavljen u razdoblju do 19 sati i isti se odvijao regionalnom cestom Kakanj –Visoko.