BiH
0

John McCain dolazi u Sarajevo?

Sarajevo-x.com
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Američka delegacija na čelu sa senatorima Johnom McCainom i Joeom Libermanom u petak bi trebali doći u posjetu Sarajevu, kako bi razgovarali sa političkim liderima u našoj zemlji.

Kako piše Večernji list, republikanac McCain koji je na prošlim američkim izborima bio protukandidat sadašnjem predsjedniku Baracku Obami i senator američke savezne države Connecticut Liberman bh. političarima, trebali bi iskazati jedinstvo SAD-a u namjeri da se riješi duboka kriza u našoj zemlji.

Protivnici Prudskog sporazuma, kojim se predviđa preustroj države na četiri federalne jedinice, prije svih Haris Silajdžić (Stranka za BiH) i Zlatko Lagumdžija (SDP), očekuju od Amerikanaca da odustanu od podrške tom dogovoru, navode u Večernjim.

Potpisnici sporazuma, Dragan Čović (HDZ BiH), Milorad Dodik (SNSD) i Sulejman Tihić (SDA), od SAD-a očekuju ono što su čuli od visokog predstavnika Miroslava Lajčaka i od nekih članica EU: “Prudski sporazum je domaći proizvod, mi ga podržavamo i očekujemo njegovu ratifikaciju u parlamentu.”