Svjetski dan voda
0
Jezero Modrac se guši u smeću
Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jezero modrac je unisteno zahvaljujuci politici Opstine Tuzla koja je jos devedesetih godina vodila kampanju protiv jezera Modrac pokusavajuci ( i na kraju su uspjeli) da obmanjuju javnost da je voda u jezeru zagadjenja i zmireci na oba oka na cinjenicu da se u jezero sliva ugljena prasina sa rudnika Banovici kao i ostalog smeca sa tuzlanske strane jezera. Danas, tuzla ima 2 bare koje naziva Panonskim jezerima i na koje dnevno dodje i do 10 000 ljudi, dovode kajakaske klubove iz regiona i inostranstva sto je malo je reci smijesno. Hvala ti Tuzlo, ali ko se zadnji smije, najsladje se smije. Pogledajte samo par slika sa linka kako je jezero izgledalo prije 10-ak godina. http://www.sodalive.ba/media/foto/jezero-modrac-nekada/
Koja smo mi MARVA ! Mene stid iza ovog monitora, ima li jos neko da ga je stid ? Hvala
Prvo neka Opština Tuzla izda saopštenje kojim se svaka aktivnost koja ugrožava eko sistem najstrošije kašnjava, a onda i organizovati jednu zajedničku akciju na saniranju dosadašnje štete sa eko udruženjima i ostalim građanima. Kazne moraju biti drakonske ako mislimo da za okju godinu imamo ikakvih rijeka i jezera...
Svaka cast za sarajevo-x mada sumnjam da ce ovo nekom probuditi svijest, jos ga nisu zakopali skroz, jos se ovo moze popravit, ali to vjerovatno nije u cilju ni nasem gradonacelniku ni ostalim seljacinama oko Tuzle koji drze privatna jezera !!!
Slika i prilika današnje Bosne i Hercegovine!!! Na žalost!
Predivni prizori postapokalipse. Mogu misliti kako je tek lijepo na tmuran jesenji dan.
ovo kao prvo ima i kod vas vlaha moze biti i vise ...nego sta sam htio reci za ovo moze i mora odgovarati onaj ko je ne celu opcine..onaj ko je na celu komunalnog preduzeca.direkotora po dzepu pa ces viditi kao se cisti policiju takodje pa ces da vidois kako se hvataju ovi sto smece razbaacju ..a moze se i neka lokacija odrediti za smece ako vec nemate uslova za neko eko unistenje smeca ...
http://www.youtube.com/watch?v=diq4U-V7JkY
Mi te plasticne rude imamo u nasoj zemlji i to u izobilju. Bacajuci plastiku okolo mi upravo razmisljamo o buducim pokoljenjima, jer iz te plastike ce se ponovo rodit nafta.
Ti ces vjecno zemlja biti , a mi gnojivo ! :((((
bolje i to nego da se ljudi guse u njemu
Da se malo zapitate zasto se ovo desava....pa normalno radi Tuzle,Tuzlaka i panonskog jezera.....Jasmina Imamovica i njemu slicnim.... Voljeni grade volim te i dalje!!!
@KULTURA, graDZaninu, iskljuci caps lock i nauci razliku izmedju gradjana i graDZana, za pocetak! ps: tekst sam samo do \"graDZanina\" procitao. ;))
E nema vise Tite i radnih akcija pa da se na ho-ruk napravi pruga ili napravi nesto manje megalomansko poput ciscenja jezera. S\'kim zivimo tako ce nam i biti.
uz svo postovanje prema ljudima koji tamo zive, ali, nije samo modrac smece vec i sam lukavac... lukavac je jaka industrijska opstina, ali tako ruzne varosice ja nadaleko video nisam... tuga, ko da ta opstina nema nikakvog projektanta, planera, gradsku cistocu... nemaju sredjenog zelenila, lose ili bolje receno ne postojece trotoare... ma jedno od najgore \"sredjenih\" opstina na prostoru bifse juge, zasigurno. eeej,odite do garcanice, tuzle, gradacca.., odite i vidite, nije vam daleko. para tu ima, ali lopovima niko da stane u kraj... starsno. ps:manje kradite drugovi politicari da bi ostavite nesto narodu i generacijama koja dolaze. pravda za lukavac!!!!
kako bi drugacije panonsko jezero(bara) doslo do izrazaja i privuklo turiste da nije unisteno modracko jezero??krivi su i lukavcani sto su dozvolili da se unisti ovako nesto...
kultura,naša,je nama špansko selo koje će nam doći glave....