Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Član 23. Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja glasi: Zabranjeno je uzgajati divlje životinje, osim u slučaju: a) uzgoja u zoološkim vrtovima; b) radi spašavanja pojedinih životinjskih vrsta.
Lame, poniji i škodsko govedo nisu garant divlje životinje... Nisam nikad vidio lamu u Bosanskoj divljini... Što se tiče labudova i jelana one su malo divljije al garant postoji neka rupa u zakonu...
U Pravilniku o držanju opasnih životinja ("službeni glasnik BiH" broj 27/10) stoji u članu 3. stav (2): "Na području Bosne i Hercegovine zabranjeno je držati kao kućne ljubimce opasne i potencijalno opasne životinjske vrste utvrđene u Popisu opasnih i potencijalno opasnih životinjskih vrsta (prilog 1.) koji je sastavni dio ovog pravilnika. " Ovdje spadaju sve navedene životinje. Inače kućni ljubimci po definiciji iz zakona su životinje koje se uzgajaju ili drže za društvo, rekreaciju, zaštitu ili pomoć čovjeku.
dobar biznis napraviše, dobiju životinje na poklon i par godina poslije prodaju za ovolike pare
A ZAŠTO ŽIVOTINJE ODLAZE? AAAAAAAAAAAA, SKONTALA SAM, NEKI TAJKUN ZA L MARKU KUPIO ZEMLJIŠTE PIONIRSKE DOLINE DA IZGRADI TRŽNI CENTAR. AKO AKO, TAKO I TREBA
treba krast labudove jbt jedan za 500 ode
Sve ZOO vrtove treba pozatvarati, životinje vratiti u prirodna staništa.
a simpanze u banjaluku
A gdje idu medvjedi iz predsjedništva
U prirodno stanište
prodajem baketa čovu i dodu al neće ih niko :/
Labudove na jezero, jelene u sumu, a majmune u zatvor!
sve u Bihać , aerodrom u Bihać , morska klima u Bihaćć..
U Pravilniku o držanju opasnih životinja ("službeni glasnik BiH" broj 27/10) stoji u članu 3. stav (2): "Na području Bosne i Hercegovine zabranjeno je držati kao kućne ljubimce opasne i potencijalno opasne životinjske vrste utvrđene u Popisu opasnih i potencijalno opasnih životinjskih vrsta (prilog 1.) koji je sastavni dio ovog pravilnika. " Ovdje spadaju navedene životinje (lame i jeleni). Inače kućni ljubimci po definiciji iz zakona su životinje koje se uzgajaju ili drže za društvo, rekreaciju, zaštitu ili pomoć čovjeku.
Jeleni idu u sumu, na neki grabez, tamo uma uzgajiliste jelena
....međedi u vladu......a, ovce na ulice..... ;-)
...labudovi u kreševo a meni minusi đe god nešto beknem...fala pratiocu na srdačni iskazanom animozitetu.
...da, i rado bih se "objasnio" sa njim, kad bi iskočio iz anonimnosti. ne ujedam, iako sam lajav.
Sto ce neko sa zaraditi na ovim jelenima. Fino naplati 1500 nekom lovcu entuzijasti da ga odstrijeli i to je to.
Rogovi odoše Talijanima za 1.5oo , meso u paprikašu isto i eto ti min. 3.ooo po komadu ...