BiH
67

Jeleni iz Pionirske doline idu u Bihać, labudovi u Kreševo, a lame na Hrešu

Piše: E. S. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Više od 20 životinja iz Pionirske doline je prodato na aukciji održanoj prošle sedmice. Većina ponuda je bila validna, u KJKP Park su zadovoljni ponudama, a od prodaje životinja će zaraditi blizu 20.000 KM.

Ponude su došle iz nekoliko bh. gradova, pa su dvije lame prodate u Vučiju Luku, (naselje Hreša), a i druge dvije ostaju u okolini Sarajeva.

"Da smo imali šest lama, bile bi sve prodane. Sedam jelena lopatara smo prodali u Bihać, a jednog u Kladanj. Labudovi će u Kreševo", rekao je za Klix.ba Vedad Škapur, veterinar u Pionirskoj dolini.

Podsjećamo da su četiri lame prodate za 5.000 KM, cijena po kojoj je prodato sedam jelena lopatara je 700 KM po jelenu, a jedan jelen je prodat za 800 KM. Tri labuda će u Kreševo za 1.500 KM.

Prvobitna ponuđena cijena za škotsko govedo je bila niža od one za koju su iz Pionirske željeli prodati ovu životinju, ali je na kraju dogovoreno da bude prodano za 1.200 KM u Ilijaš. I za dva ponija je ponuđena niža cijena od tržišne, pa oni ostaju u sarajevskom zoo vrtu.

Kada se završi potrebna dokumentacija za koju će trebati oko mjesec dana, životinje će biti adekvatno otpremljene svojim novim vlasnicima.