Dogovorene olakšice
0
Jednostavnije do norveške vize
Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma reciprocitet je zakon. Ako nama treba viza da putujemo kod njih ne kontam što mi njima nebi uveli vize. Koji smo mi ljige. Fuuuj. I niko ništa, a ovi iz MIPa ništa što me i ne čudi jer oni ionako imaju diplomatske pasoše pa im i netrebaju vize.
Mah, procedura za dobijanje viza je svugdje ista, a i cijena je svugdje ista, a to je 35 Eura. NIGDJE i NIJEDNA država ne plaća Šengen vizu više od 35 Eura!!! Bosna i Hercegovina se nalazi u grupi \"DNO-DNA\", tj. to je NAJCRNJA crna lista država koje trebaju vizu. BiH se nalazi u NAJCRNJOJ grupi država, a to su: SRBIJA, ALBANIJA, MAKEDONIJA, REPUBLIKA KOSOVO, MOLDAVIJA, GRUZIJA, UKRAJINA, AZERBEJDŽAN, ARMENIJA, KAZAHSTAN i TURSKA. Poslije ovih država, tu su još i mislim sve države Afrike i još neke banana države kao što su gore nabrojane. Poseban tretman u Europi ima samo Rusija, ali naravno za njihove bogataše postoje posebni viza odjeli koji im izdaju višegodišnje vize, dok kokuzi u svim državama pate.
Volio bih upoznati kretena koji pise ove novosti ... pa koji vrag lazu? Ovo je totalna laz, kao sve dosadasnje novosti o \"viznim olakšicam\" ... BRUKA!
Ma daj, sta ima lakše...sa Norveskom je potpisan sporazum o viznim olaksicama, identican onom koji smo potpisali sa drzavama clanicama EU..i sta se promijenilo na tom planu?!?!? Nista...jedino sto su nekim kategorijama vize besplatne, ali procedura je identicna onoj ranijom -rezervisi termin, cekaj ispred ambasade, predaj milion papira, i daj krv i urin na analizu. K\'o da ce nam Norvezani sada davati vize samo na lijepe oci..AHAAA, malo morgen!
Moje licno misljenje je :da je jedina zemlja u Evropi zeli da pomogne Bosansko Hercegovackom narodu,tako cto ce im uskoro omoguciti da rade u njoj.