Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naravno, cim se Hrvatska i Srbija tako urede.
Simpaticna je ova Hrvatska politika, uspostavis maksimum pa onda trazis fiktivnu sredinu. Cuj sa jedne strane centralizovana, sa druge podjela a srednje rjesenje i kompromis federalizacija.Bas su slatki. Misle li ono mozda da su Bosnjaci budale i politicki nepismena bica? Mozemo onda i mi tako, Bosnjacka BiH ili centralizovana gradjanska BiH a neka nas kompromis bude BiH sa ekonomskim regijama. Vidite kako je lahko?
Čuj mu priće: geografski i klimatski različita. Imali države na svijetu da nije geografski i klimatski različita.
Ovaj doktor još nije rašćistio ni sa samim sobom šta hoće. Važno je samo nekako očuvati fotelju jer je mnogo lakše biti političar nego ljekar a i biznis je mnogo unosniji. Hajd\' kad skontaš nešto pametno ponovo se javi.
Joj ovog Engleza, nataknem mu sve zivo i mrtvo. Istresem mu se u usta.
E moj LJubicu zakasnio si , da ste bili dobri bosanski katolici 92-93 pa pomogli Bosansku armiju koja je imal 15-20% katolika , sada bi bilo drugacije i imali bi HB a ovako imate samo Grude i Posusje. Pozdrav svim bosanskim katolicima, zelim sretne uskrsne dane kao i novu godinu, a susjedima Hrvatima u Hrvatskoj takodje.
BiH može imati samo više regiona,entiteta,kantona-županija,distrikta.......sa svojim jasnim nadležnostima ali da bude fedaracija,SUMNJAM
i srbi i hrvati moraju da shvate da bosnu niko mirnim putem nece moci podjeliti, isto tako ako zele napredak i ravnopravnost u bih nek glasaju za probosanske stranke koje ce se zalagati za demokratiju i prosparitet, supljaci o stvaranju neke islamske drzave koji upravo serviraju oni sto mrze bosnu i zele joj zlo a u isto vrijeme profitiraju od toga nece donjeti ni srbima ni hrvatima u bosni nikakvo dobro...
LJubicic i njegova partija su radili na velikoj Hrvatskoj,sad bi se zadovoljili i malim torom samo da mogu vladati tom nacionalistickom i fasistickom ruljom,takav je slucaj i sa Dodikom, nema tu bas rijesenja u podjelama,rijesenje je samo moguce takve kao oni protjerati iz BiH.
Hrvatska je izbacila Srbe iz ustava klasicnim preglasavanjem. Ako hocete mozemo i mi tako sa Hrvatima, nije problem.
Srbija i Hrvatska su ustavno zemlje jednog naroda, tj. nacionalne drzave Srba i Hrvata, i takve zemlje opstaju unitarne, dok je Bosna i Hercegovina drzava 3 naroda od kojih je svaki konstitutivan i zato ne moze opstati unitarna jer to gusi prava drugih naroda. Bosna je cinjenicno podeljena u Dejtonu, srusen joj je stari ustav i to joj je presuda za vek i vekova, bice podeljena dok je ziva i niko joj to sad ne moze promeniti.
ZNAJU LI HRVATI DA BI STVARANJEM HRVATSKOG ENTITETA OTVORILI VRATA KA OSTVARENJU CILJEVA VELIKE SRBIJE ODNOSNO DA BI NAKON TOGA U HRVATSKOJ NA SNAGU PONOVO STUPILA IDEJA O STVARANJU SAO KRAJINE I DRUGIH SAO PAO BALVAN GRANICNIH ENTITETA?
Dok ljiljan vije se na starom Mostu onda hrvati znaju kome pripada taj grad nek probaju da prede bulvard dobice batine kao nekad :p
Bice ga od livno do neum onda ugusite se u nutro a mostar je nas i svoja regija do pocitelj stolac blagaj je bosnjacko hahaha mali hrvati ostali u 10% teritorije sa takvom politikom
koliko se ja sjecam, nije vise rat i nema hvo-a i hv-a sa donje strane bih? A kada su poceli bjezati potpisali ste kapitulaciju u washingotnu. ne znam na osnovu cega ovo zelite sad?
Nigdje u svijetu 10% posto stanovnistva jedne drzave nije konstitutivan narod zato bo bolo bolje da razmisljas u tom smjeru ,a Bosna je svakako moguca sa vama ili bez jer vi bosni nesmetate a ako bosna smeta vama to je vec slucaj za psihijatrijsko posmatranje...