Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Penzionerima povećanje za 26 KM a političarima za 400-500 KM.Kako vas nije stid.
Da znaju sta je stid bavili bi se svojom strukom a ne trenirali gimnastiku na narodu.
I to preko ledja poreznih obveznika, sad placamo 60KM vise doprinosa umjesto 440,00 sada je 500,00 KM.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
indeks potrosackih cijena je nerealan...povecanje penzija bi trebalo da iznosi min. 30%
Onaj sa 12 godina radnog staža i onaj sa 30 g.staža imaju istu minimalnu penziju,nije fer,treba isto kao u RS u,do 15 g staža min,od 15-20 više za 50 km itd
Ubuduće penzije povećavati linearno ,npr.svakom po 50 km,najpošzenije
Valjda 565
Ovi bas vrijedjaju. Pa za najnizu penziju to nije ni 30km.kad imas prodato udruzenje penzionera tako to ide. Nema se ko suprotstaviti. A jel ziva ona stranka penzionera.
25 maraka,ne mozes ceker kupiti
Sreća sva pa nije plin poskupio 3,9% 😆😆😆😆
Realno. Malo.
Cijelih 27 maraka na najnižu. Da nije to puno?
Kada bi se odbili oni penzioneri koji NISU radili za ono što dobijaju, ... gdje bi nam kraj bio, ali mi nađemo načina da sve socijalne slučajeve zakačimo za PIO! 😉
A invalidnine nista tako da ce penzije biti vece od invalidnina
Sistem koji su nasi djedovi trasirali burajucu nacionaliste s pocetka devedesetih. Hocete lopove. Eto vam ih.
Koliko ćeš puta jos umanjiti do 05.02 juce bilo 6% danas 5 sutra mozda 4 lažovi neviđeni
280€
Skynet – To se zove LINEARNO povecanje penzija, ali to je, ustvari, NELINEARNO povecanje penzija. Jedan najjednostavniji primjer: Penzioner koji dobije povecanje od 30 km moze kupiti za to recimo 10 litara ulja, a drugi za povecanje od 90 km moze kupiti 30 l ulja, znaci 10+20=30L. A obojici (penzionera) je za zivot dovoljno, recimo, tih 10 L. Pametnom dosta, ali ne treba biti ni previse pametan da se shvati.
E majko milaaaa.zalost!!!!