Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nema kod nas u državi za kanaderima. Sve se to može pogasiti helikopterima, ali u startu, čim požar krene. Nama treba, pojednostaviti J E B E N U proceduru za dobijanje helikoptera i ništa više. Jer kad ga dobiješ za 3 dana, nakon što požar plane, možeš se jebat sa njim.
Ovo je Omer Keskin sve popalio.
hahahahahaha...............to hablećino
Ako ćemo se savjetovati sa Hrvatskom, onda se treba zapitati zašto oni imaju tolike kanadere i pored toga 50.000 dobrovoljnih vatrogasaca, dok mi nemamo ni 800.
mislim da se treba uvijek posavjetovati u ovakvim sitacijama.....ali mi nije jasno kako su ulovili ove piromane..znam samo da su pratili u zadnjih par godina požarišta na čudnim lokacijama...ali neka su ih uhvatili, srce me boli kada se uništi šuma
ljudi kad vam kažem: ovdje su ljeta ne vruća nego vrela. drvo se suši, mala iskra je dovoljna. strada šumsko bogatstvo, nekad kuće i ljudi, stoka... velik je to problem, zahtjev je samo jedan: intervenirati što prije i što jače. gasiti u začetku. svaka vlada može imati 2-3 manja aviončića za požar.
Bravo za vatrogasce i OS....ali mi izgleda da ce opet imati dugo i pakleno ljeto.
Nažalost, institucije na shvataju, da je zaštita od požara jedna od društveno najznačajnijih i najvažnijih aktivnosti, uzevši u obzir, da je teritorija Bosne i Hercegovine prekrivena šumama u procentu od 46% i ista zahtijeva materijalno-tehničku osposobljenost osoblja za borbu protiv požara. Gdje nestaju milionski iznosi, koje doznačujemo na ime zaštite od požara, kroz mnoge takse, počevši od registracije vozila pa nadalje!? P.S. Samo po osnovu opštekorisnih funkcijа šumа od 1. januara do 31. decembra 2010. godine, prikupljen je iznos od 12.587.801 KM!
iznos za skoro 3 air tractora
lijepo se posavjetuj te sa Hrvatima oni su postavili neke zamke u suradnji sa gorskom službom spašavanja i policijom ulovili 2-3 piromana..
ma sta ce nam kanaderi i helikopteri, netreba nama to, bakir i drugi ce sa svojim limuzinama to srediti, ionako su ih uzeli da budu otporni na sve moguce prilike i neprilike...