BiH
0

Izvještaji glavne službe za reviziju danas na skupštini RS-a

FENA
Poslanici Narodne skupština Republike Srpske razmatrat će danas u nastavku zasjedanja Izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a o reviziji konsolidovanih finansijskih izvještaja budžeta RS-a za prošlu godinu, te o Izvještaju o aktivnostima i poslovanju Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a za isti period.

Nakon cjelodnevne rasprave sinoć je po hitnom postupku usvojen rebalans entitetskog budžeta za ovu godinu, u iznosu od milijardu i 390 miliona KM što je za 140 miliona KM više u odnosu na ovogodišnji budžet.

Na dnevnom redu današnjeg zasjedanja je i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o obrazovanju Komisije za utvrđivanje prijedloga rješenja za simbole RS-a, Prijedlog zakona o prijevozu opasnih materija, o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjoj plovidbi, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prometu eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti i gasova.

Tokom sinoćnjeg rada Skupština RS-a nije prihvatila dopune Zakona o porezu na dohodak građana, a usvojeni su Zakon o transfuzijskoj medicini i Zakon o zaštiti na radu.

Predviđeno je da poslanici danas razmatraju i nekoliko nacrta zakona, između ostalih, Nacrt zakona o uslovima i postupku za prekid trudnoće.