Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uz dužno poštovanje gosp. Husić za sve što je Medica uradila za žsz, njena interpretacija ovih izmjena je u potpunosti pogrešna. Žao mi je što vidim ovakve komentare na osnovu samo jednog članka, trebalo je možda pročitati i obrazloženje zakona. Cilj je upravo suprotan - prestanak monopola nekoliko nevladinih organizacija na ovlaštenje za izdavanje uvjerenja za ovu kategoriju. Pitajmo žrtve koje nisu mogle dobiti ova uvjerenja iz "određenih" razloga da li su one za ovu izmjenu. Niti jedna žrtva koja je dosada ostvarila pravo neće morati ponovo prolaziti postupak, što bi valjda trebalo biti jasno svima koji znaju da zakon ne djeluje retroaktivno. Ovim izmjenama se isključivo pokušava uvesti što veći broj ovih lica u pravo, na način da se omogući i onima koji nemaju potvrdu Medice i dr. da ostvare pravo na naknadu koja bi im barem minimalno predstavljala reparaciju za nešto što su preživjeli, iako sam mišljenja da reparacija za takvo nešto ne postoji.
Ovdje baš kao da se ide na to da žrtve odustanu od svega , i od progona silovatelja i od traženja svojih prava i od ovakve yebene države, a mnogi bi volili izgleda i da izgube volju za životom ... Mame im se ministarsko-zastupničke sjetim .., !!!
Vrlo kratko ću: ovo je za svaku osudu ako ne usvoje ono što treba,gdje je humanost nestala zaboga.Očito je na prodaju i ona.
Zrtve ce odustati,jer ne mogu da ponovo prozivljavaju traume,njima ostaje vise kesa u budzetu,menja isplata i svega sto su te kategorije(AKO SU UOPCE I IMALE POMOC)dobijale
mi iz sbb smo spremni zajedno sa sda podrzati ovaj zakon.Da znate da cu ja postati ponovno ministar,glasaci na apartima
Fuj!
treba silovati ove sto izglasavaju zakon pa da traze dokaze..... strasno!!! ocito zakon stvaraju oni koji nisu ni vidjeli osjetili rata
sta drugo.ocekivat od nase vlasti nek se zahvale pa ne placaju ovim sto ih maltretiraju cccc
Strašno, ali obzirom kakvi su naši ljudi i koliko volimo etiketu žrtve, nije ni čudo da treba ovoliko dokaza.