GRAS
0

Izmjene u režimu saobraćaja

FENA
Zbog sanacije kolovoza u ulici Osik, od 2. do 30. oktobra od 8 do 16 sati može doći do izmjene u odvijanju autobuske linije br. 43 (Ilidža – Osjek).

S obzirom na dinamiku izvođenja radova, o načinu izmjene odvijanja autobuske linije za Osjek i početku primjene iste korisnici će biti pravovremeno informisani, saopćeno je iz Pres-službe KJKP "Gras".

SAOBRAĆAJ ĆE SE U SUBOTU ODVIJATI PO ŠEMI RADNOG DANA

Ministarstvo obrazovanja i nauke KS-a je obavijestilo KJKP "Gras" da je došlo do promjene dana nadoknađivanja nastave za đake od 1. oktobra te će se umjesto 4. oktobra, kako je i bilo planirano, nastava nadoknađivati 29. novembra.

Vozila "GRAS"-a će, u subotu, 29. novembra, po šemi radnog dana, saobraćati na linijama javnog gradskog prevoza za Mokrine, Lokve, Budmoliće, Ljubovčiće, Korču, Luke, Kasatiće, Ušivak, Miševiće, Trzanj, Dejčiće, Delijaše, Donju Vogošću, Ilijaš, Rakovicu, Kamenicu, Hadžiće, Vukoviće, Bakiće, Osjek, Dejčiće, Vlakovo i Trnovo-Turove.

POČELA PRODAJA KUPONA ZA OKTOBAR

Danas je počela prodaja svih vrsta kupona za javni gradski prevoz za oktobar, a prodajna mjesta će danas raditi od 7 do 15 sati.

Prvi dan Bajrama prodajna mjesta preduzeća "Gras" neće raditi, a drugog dana Bajrama od 8 do 14 sati radit će dežurna prodajna mjesta Ćumurija, Latinska Ćuprija, Otoka i Ilidža.

OBAVEZNO MIJENJANJE ISKAZNICA

KJKP "Gras" obavještava studente s područja KS-a da su obavezni do kraja oktobra ove godine zamijeniti postojeće iskaznice za javni gradski prevoz.

Đaci osnovnih i srednjih škola s područja KS-a su bili obavezni zamijeniti postojeće iskaznice za prevoz do kraja septembra.

Za izradu novih iskaznica potrebno je donijeti: potvrdu s jednom fotografijom korisnika ovjerenu od škole, odnosno, fakulteta s upisanim jedinstvenim matičnim brojem. Studenti su obavezni na uvid donijeti i index.

Potvrde se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima preduzeća "Gras", saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću "Gras"-a.