Skup SBB BiH
0

"Izgradit ćemo 14 traka od aerodroma do centra!"

Piše: A. Panjeta
Radončić: "Ni desnica, ni ljevica - pesnica!" (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Utemeljitelj Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić na centralnom predizbornom skupu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu obećao je da će napraviti čak 14 traka puta od aerodroma do centra Sarajeva.

"Hoćete da počnemo s vicom il' ćete politiku? Evo, ispričat ću vam vic o tome kako je baba imala pet mačića i unuk joj kaže: eno, troje već prešlo u Savez za bolju budućnost? Kako? Pa, progledali!", kazao je utemeljitelj Radončić i trijumfalno raširio ruke što je izazvalo euforiju među okupljenima, skoro jednaku euforiji kada se na bini pojavio član Saveza Mirvad Kurić Rile.

"Vidi Rileta iz 'Vize za budućnost', rodila ga majka!", komentirala je starija žena u publici, dok je Rile držao govor o poboljšanju statusa umjetnika, te iznosio razloge zbog čega svi trebaju glasati za Radončića.

"Glasajte za Fahrudina Radončića, jer je on vaša viza za bolju budućnost!", kazao je Rile te izazvao brojne ovacije.

"Tekbir! Volimo te Fahro, volimo te Fahro!", dočekala je publika Radončića koji je u svom govoru ponovio parolu da njegova stranka neće biti ni desnica, ni ljevica, već pesnica, te poručio da neće ići ni u kakve koalicije.

"S kim da koaliramo? S onima koji hoće da rasprodaju elektro-energetski sektor, onima koji žele neku politiku korak po korak, ili s onima koji su činili alijanse za potjere?", poručio je Radončić, te najavio apsolutnu pobjedu na izborima.

Ismeta Dervoz kazala je kako neće dozvoliti da se naša zemlja u budućnosti sramoti sa himnom bez teksta, te da trebamo napraviti tekst za našu himnu koju ćemo prevesti na engleski. Parafrazirala je i stihove svog mega-hita "Zemljo moja".

Gost skupa Muhamed Filipović u svom obraćanju osvrnuo se na pisanje "jedne novinarke".

"Piše ta novinarka: Tunjo će vaziti. Pa, vaz je predavanje, ja sam profesor i ja mogu vaziti, ona ne može!", kazao je Filipović, potcrtavši kako je iz poštovanja prema grandioznom skupu skinuo šešir. Rile, koji je govorio nakon njega, kazao je kako mu nije lako obraćati se poslije jedne takve intelektualne gromade.

Prisutnima su se predstavili i obratili brojni kandidati SBB BiH za sve nivoe vlasti, poručili su da idu na pobjedu, a prisutni su mogli uživati u hitovima Admira Kulovića Kule, Rizze Ruže i Armina Muzaferije, dok je sve začinjeno spektakularnim vatrometom.

"Srce mi je k'o kanta!", kazao je Kula, i otpjevao jedan od svojih hitova.