Skup u Bužimu
0

Radončić: "Pohapsit ćemo mafiju i osloboditi ekonomiju"

Sarajevo-x.com
Savez za bolju budućnost BiH - SBBBiH Fahrudin Radončić jučer (11. septembra 2010.) je zvanično počeo svoju izbornu kampanju u herojskom gradu Bužimu, koji je u proteklom ratu dao veliki broj svojih najboljih sinova, šehida, za odbranu naše domovine, navodio se u saoćenju te stranke.

Velika kolona automobila predsjednika SBBBiH i kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudina Radončića dočekana je već kod Cazina te se pridružila zajedničkom odlasku u Bužim, gdje je održan veliki stranački skup.

Oko 1.000 ljudi gromoglasnim aplauzom na nogama je dočekalo predsjednika SBBBiH Fahrudina Radončića, vjerujući da baš on zajedno s ostalim članovima Saveza može pobijediti beznađe u kojem se nalazi BiH.

Radončića su Bužimljani već na ulazu u salu tržnog centra “Ilma”, gdje je održavan skup, dočekali riječima dobrodošlice i bajramskom baklavom. Prije održavanja skupa u Bužimu, Radončić je obišao turbe i proučio Fatihu legendarnom bužimskom komandantu Izetu Naniću.

Osim predsjednika Saveza, prisutnima u Bužimu su se obratili dr. Emir Kabil, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH - Tuzlanskog kantona, Faruk Hadžipašić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz FBiH - Unsko-sanskog kantona, Sead Jusić, kandidat iz USK za Predstavnički dom Federacije BiH, i Zijad Nanić, kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz FBiH - USK.

"Dok čovjek ne izgovori riječ, on vlada njome, a kad je izgovori, tada riječ vlada čovjekom. To znači, sve što u predizbornoj kampanji izgovorimo i obećamo, mi ćemo uraditi i izvršiti", rekao je predsjednik SBB BiH Fahrudin Radončić.

Predsjednik Saveza u svom govoru je istako da se među Bošnjake napokon mora vratiti riječ kao moralna kategorija i nešto do čega se drži, a ne kao što je sada slučaj da riječi budu samo sredstvo za laži u predizbornim kampanjama.

"Prvi smo u Evropi po nezaposlenosti, po siromaštvu, po korupciji i neizgrađivanju vlastite zemlje. Poništit ćemo ratnu privatizaciju, pohapsiti mafiju, a osloboditi ekonomiju, pravdu i sigurnost građana za svoju djecu i porodicu", rekao je, između ostalog, Radončić.

Predizborni skupovi SBBBiH jučer su održani i u Bosanskoj Krupi i Jajcu, navodi se u saopćenju pres-centra SBBBiH.