BiH
0

Izetbegović: Ubrzati proces uništavanja municije

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine usvojilo je danas odluke o uništavanju municije i minsko-eksplozivnih sredstava Oružanih snaga BiH.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je novinarima da BiH ima veliki broj aviobombi koje treba uništiti, a postoji i velika količina nestabilnog streljiva zbog čega treba požuriti s uništavanjem.

"Uništavanje municije trebalo bi brže raditi", smatra Izetbegović, dodajući da bez obzira na to što je ranije taj proces išao sporo sada ga treba ubrzati.

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović kaže da sve što dođe u Predsjedništvo u vezi s pitanjem uništavanja municije ne čeka na donošenje jer sve što pripremi Ministarstvo odbrane BiH bude riješeno.

Saglasan je s Izetbegovićem da se treba ubrzano riješiti sve što predstavlja problem za BiH.

Izetbegović je danas kazao da Predsjedništvo BiH neće žuriti s odlukom o ugovoru o granici između BiH i Crne Gore nego će se sačekati mišljenje stručnjaka i parlamenta BiH, posebno jer je ugovorom predviđeno da Sutorina ostaje u sastavu Crne Gore.

Čović je, međutim, kazao da u Predsjedništvu BiH "ništa ne stoji kada je u pitanju Crna Gora i granice između dvije zemlje".