Komentari (167)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja probao poslat zalbu! E-Mail kod zavoda neradi?! Ovdje se vrsi opstrukcija na svim nivoima!!!! Ovaj popis defakto ni regularan. Popisivaci se ne drze zakona, instruktori sve cine da umanje broj Bosnjaka, popunjeni listovi se "uvoze" iz Srbije, kladista nepostoje. Kad budu izbrojali mislit ce se da u R BiH zivi 90% Srba i Vlaha. Lud, zbunjen, nenormalan
------Bosanski Brod 100% ------------------ Lazes. Nemoj da lazes, jesi li cuo. Srbi su sve uredno dobili i primili i sve uredno zabiljezili . Sve sto prime i popisu oni to i streljaju ili pokolju. A sto se zalbi tice, pa jarane nisi se valjda zalio ? A izgleda da si ti zaboravio da oni zalbe ne uvazavaju. Oni kolju i brisu prvo one sto se zale. Prema tome, nemoj da lazes da su Srbi takvi. Molim te budi precizan i istakni svaku pojedinost. Ja sve sto sam poslao, oni su od svega primili koverte a ono unutra, kazu nije bilo nikakvih listica. Sad da se zalim, ali kome kad su svi isti i masu nozevima. Dakle, zaboravi.
Jeste opstrukcija,u jednoj bosnjackoj kuci u Kotor Varosu popisano 27 clanova dok u drugoj u Zvorniku domacin ima 18-toro djece koji naravno nisu tu :)))
za sve je ovo Alija kriv
Popisivanje dijaspore je u najmanju korist Bosnjacima. Jer je vecina izbjeglica Srba u Srbiji, a Hrvata u Hrvatskoj. Tako da je njima blizu doci, popisati se i otici. Dok su Bosnjaci vecinom po sjeveru Evrope. Sad razmislite ko tu ima koristi, a ko gubi.
Bakire,imam i ja da prijavim NERUGULARNOST u vezi mog amidže koji se izjasnio kao Bosanac,a popisivač pod imenom Almir ga upisao kao Bošnjak...kad je moj amidža uvidio tu prevaru tražio je da se to popravi,a ovaj se počeo braniti kao da je "razumio" da mu je moj amidža rekao Bošnjak...Izetbegoviću,ni ti ni Dodik nećete uspjeti u namjeri da sprječite da u BiH postoji još jedan narod,BOSANCI...AlgemeineZeitung je pisao da u Bosni i Hercegovini dolazi nova nacija Bosanaca koji će možda napraviti PROKRET i povesti Bosnu i Hercegovinu NAPRIJED....vjreujte mi,USPJEĆEMO...nečete nas ustrašiti tzv. govorom da BiH neće biti bez Bošnjaka...upravo,Bosna i Hercegovina će jedino opstati sa Bosancima,a vi Bošnjaci,Srbi i Hrvati ovu zemlju gurate samo u ponor... Bosna i Bosanci!!!
Bakire , opstruira li tvoja zena po Nakasevoj bolnici koju je dobila za 8 mart ? Opstruira li tvoj novi Mercedes s parama iz drzavnog budzeta ? Opstruira li tvoj otac koji je prodao pola Bosne i cuvao svoga sina u trezoru CD-a dok su sinovi Bosne ginuli ? Opstruira li Tihic za kojeg postoji i helikopter a za nasu djecu kojoj pomoc treba nema ? Opstruiraš li ti Bakire ? Imas li ti obraza mamlaze da bilo sta kazes , a da to nije cista obraza i savjesti ?
Koji je ovaj Izetbegović idiot, piše čovjeku koji opstruiše popis, kako se popis opstruira!
koje je sranj. meni ovaj popis, danas sam se izjasnila kao Bošnjak, ali to mi je iste sec zazvucalo totalno glupo...za mene i Srbi i Hrvati i Bošnjaci, kao pojam koji se odnosi samo na muslimane, su totalno vjestacke tvorevine, koje su nam nemetnuli idioti kojima je ova separatisticka politika izvor moci i idiotizma, i koji nemaju pojma sta jedan pojma nacije treba da sadrzi..ali sta cesh kada te u ovoj divnoj državi diskriminiraju po svakom osnovu, kao Bosanac tek ne bih nigdje dospjela...sta mi ovdje biramo u principu kada nam je sve vec nametnuto..
Srba i Hrvata je u BiH bilo i prije njene samostalnosti, a kakav ti licno problem imas to ti sama rijesi! Ali moj narod vjestacki nije, niti je dejtonska tvorevina, Srbi su mi i preci koji su u BiH zivjeli.
a.haaa....samo od srednjek vijeka ovdje zive Bošnjaci ili ti Bosanci...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ova situacija sve više podsjeća na '91.-u, vlaščad se uskurčila, a i ovi "europejski" birokrati im stalno idu na ruku, ali izgleda da su zaboravili da sada nismo goloruka janjad.
Nama nije u interesu da ratujemo, tebi jeste?
Evo Npr. "JA" http://www.youtube.com/watch?v=ZCp7PVzLgds
Juce kad mi je bio popisivac iz R.S-a, dosao je do pitanja entitetskog drzavljanstva i bila je opcija FEDERACIJA, Republika Srpska, i NE IZJASNJAVAM SE. I sam na "svoju ruku" je zaokruzio Federacija i ako sam rekla da bude ne izjasnjavam se. Jer to je zamka da bi se R.S mogla otcijepiti. Kada sam mu rekla da je pogrijesio, samo je odmahnuo rukom i rekao "nema veze". Ocigledno je rijec o lopovluku.
Sta sam lose rekla?
Babo ti je imao pravo, glup si za sve sem za korupciju i kriminal. Poslije izbora ćeš polagati debele račune!
"Rezultati popisa su potrebni za strateško planiranje razvoja zemlje" Kakvo stratesko planiranje, ovdje se ni jedna sjednica vas foteljasa ne moze isplanirati, a kamoli razvoj zemlje...
Zbog sveprisutnih opstrukcija,lažiranja i podmetanja treba poništiti popis.Pa Srbi i čekaju da nam podvale u popisu i da na taj način završe etničko čišćenje.
Kakos samo zgodan kade imas tako bradcu ljepot stoji istis svoj babo
Umri, bradati gmazu !
Neregularnosti ima i u FBiH i puno trazis Bakire. Jesu li srbi i bosnjaci ratovali prije 15-tak godina? AAAAha...jesu.... pa jos ce te srbin popisat.... jos u Srebrenici i Zvorniku. Zasto nepriznas da je SDA katestrofa za muslimane u BiH? Ja mislim da je krajnje vrijeme da "NAROD ZNA" o "KATESTROFI SDA". Vidim koliko ste zalili dijasporu. Nijedan pametan dijasporac se nebih popisao. Nijedan nebih dao glas ovakoj bagri.