BiH
718

Izetbegović na skupu SDA u Jajcu: Ne vjerujte onima koji vam puno obećavaju

Klix.ba
U sali Doma kulture u Jajcu večeras je održan predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA) na kojem su predstavljeni kandidati za predstojeće izbore.

Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović poručio je da kada god je bila jaka SDA bila je jaka i BiH.

"U Jajce volim doći iz tri razloga. Jajce je kraljevski grad. To je jedan od naših najljepših gradova i ova puna sala podsjetila me na atmosferu iz 2010. godine", kazao je Izetbegović.

Dodao je da je tada bila neizvjesna borba, ali da to više nije slučaj, jer je sigurno da će SDA ubjedljivo pobijediti. Podsjetio je da su drugi puno obećavali i da sada imamo zastoj u cijeloj BiH.

"Ne vjerujte onima koji vam puno obećavaju i koji se predstavljaju kao nova snaga, koji obećavaju razne 'narandžaste revolucije'“, kazao je Izetbegović.

Dodao je da će SDA u naredne četiri godine raditi na očuvanju cjelovitosti naše zemlje, jačanju države Bosne i Hercegovine i obnovi ekonomije i zapošljavanju. Izetbegović je poručio da će SDA biti predvodnik obnove ekonomije, kao i što je protekle 24 godine postojanja bila predvodnik svih pozitivnih procesa.

Nosilac liste SDA za Predstavnički dom Parlamenta BiH Šefik Džaferović naglasio je da su prošli lokalni izbori i pobjeda SDA kandidata za načelnika Općine Jajce pokazali da je u jedinstvu snaga.

"Pozivam vas da pokažemo jedinstvo i ostvarimo izbornu pobjedu. Trenutna situacija u BiH nije dobra. BiH je u zastoju, digle su glavu političke snage koje se zalažu za dezintegraciju BiH. Poručujemo im da to nećemo dozvoliti”, rekao je Džaferović.

Salko Selman, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, kazao je da SDA želi da bude najjača stranka u BiH, te je pozvao građane da 12. oktobra glasaju za SDA i Bakira Izetbegovića.

Edin Hozan, predsjednik Općinske organizacije SDA i načelnik Općine Jajce, rekao je da uvjeren u još jednu pobjedu SDA, jer se SDA dokazala brojnim projektima na državnom, ali i na lokalnom nivou.

"Dokazali smo da možemo pomoći svima i niko ne sumnja u pobjedu SDA. Mi iz lokalnih zajednica naravno da očekujemo podršku s viših nivoa vlasti kako bi mogli provesti zajedničke projekte", dodao je Hozan.

Kazao je da će Jajce naredne godine biti domaćin Svjetskog prvenstva u ribolovu, te da je pokrovitelj ovog velikog sportskog događaja predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.