BiH
45

SDA: Učinit ćemo sve za Mostar i Hercegovinu

Klix.ba
U prepunoj dvorani "Midhat Hujdur Hujka" u Mostaru večeras je održan predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA) na kojem su predstavljeni kandidati za predstojeće izbore.Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović poručio je okupljenima da će SDA učiniti sve za Mostar i Hercegovinu, saopćeno je iz ove stranke.

"Drugi su puno obećavali i imamo zastoj u posljednjih osam godina u cijeloj BiH. Ne vjerujte onima koji vam puno obećavaju i koji se predstavljaju kao nova snaga, jer oni godinama žive na leđima poreznih obveznika. Poručimo im da nas ne mogu prevariti", kazao je Izetbegović.

Naglasio je da su tri osnovna cilja SDA u naredne četiri godine očuvanje cjelovitosti naše zemlje, jačanje države Bosne i Hercegovine, te obnova ekonomije i zapošljavanje.

"Nema šanse da se naprave novi entiteti, nema podjele naše zemlje.Vratit ćemo Bošnjake na pozicije koje nam pripadaju. Na primjer, na sedam pozicija u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) nema Bošnjaka. Zato vas pozivam na jedinstvo i podršku", kazao je Izetbegović.

Podsjetio je na djela Alije Izetbegoviće i Sulejmana Tihića, koji su vrijedno radili na jačanju naše države, te je tako 61 institucija sa entitetskog nivoa vraćena na nivo države BiH.

Dodao je da SDA ide ka pobjedi, jer je vrijedno radila za narod.

"SDA što započne to i završi. Ovaj put ćemo se fokusirati na ekonomiju i zapošljavanje", kazao je Izetbegović.

Zijad Hadžiomerović, predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar, rekao je da je uvjeren u još jednu pobjedu SDA.

"Do danas je SDA u ovom gradu 12 puta izlazila na izbore i uvijek je pobijedila. Pobijedićemo i ovaj put. Godine 1995. i 1996. aktivisti SDA su rušili barijere u Mostaru. Mi smo ujedinili Mostar", dodao je Hadžiomerović.