BiH
15

SDA u Gornjem Vakufu: Idemo ka veoma važnoj pobjedi

Klix.ba
(Foto: SDA)
Stranka demokratske akcije (SDA) održala je danas predizborni skup u centru Gornjeg Vakufa na kojem su predstavljeni kandidati SDA za predstojeće izbore. Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je velikom broju okupljenih članova i simpatizera SDA da će se, kao i do sada, angažovati na tome da u ovom području bude novih investicija, zapošljavanja i napretka.

"SDA ide ka veoma važnoj pobjedi. Također, oko SDA se okuplja novi front intelektualaca, uleme, privrednika i boraca koji može dovršiti ono što smo započeli prije 24 godine“, kazao je Izetbegović.

Naglasio je da SDA treba 300.000 glasova da napravi preokret u državi.

"Imamo tri priorieta u narednom periodu, odnosno odbraniti teritorijalnu suverenost BiH i spriječiti dezintegracione procese, jačati državu BiH i omogućiti razvoj ekonomije i zapošljavanje ljudi“, kazao je Izetbegović.

Šefik Džaferović, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH, kazao je da BiH stvari trenutno ne stoje onako kako to želi SDA.

"Antibosanske snage su digle glavu. Mi nismo i nećemo dozvoliti dezintegrativne procese, ali su se desile neke stvari koje slabe kredibilitet države i zato snažno podržite SDA, da se ozbiljno i odgovorno posvetimo poslu. Hoćemo da sve vlade u BiH rade onako kako je radio Bakir Izetbegović u protekle četiri godine mandata. Hoćemo da vode ozbiljnu i odgovornu politiku“, kazao je Džaferović.

Dodao je da se Bakir Izetbegović, osim pitanjima vanjske politike, bavio i vitalnim problemima građana u BiH, te je osigurao investicije.

Melika Mahmutbegović, nosilac liste za Skupštinu Srednjobosanskog kantona, pozvala je prisutne da izađu na izbore i glasaju za kandidate SDA, jer su oni, u poređenju sa kandidatima drugih stranaka, najbolji izbor.

"Dajte podršku Bakiru Izetbegoviću, lideru koji zaslužuje da predvodi nas Bošnjake“, kazala je Mahmutbegović.