Sadik Ahmetović iz SDA
0

Izbor 'najfunkcionalnije' varijante

FENA
Nedžad Branković (Foto: Sarajevo-x.com)
Nedžad Branković (Foto: Sarajevo-x.com)
Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) razmotrit će danas u Sarajevu sve varijante kada je u pitanju Vlada Federacije BiH te raspravljati o različitim opcijama i imenima za mandatara za sastav Vlade FBiH o kojima se do danas razgovaralo, izjavio je za Fenu potpredsjednik SDA Sadik Ahmetović.

On, međutim, u ovom trenutku nije mogao govoriti o imenima kandidata za mandatara koji će naslijediti Nedžada Brankovića, koji je podnio ostavku neposredno nakon što je na prošlosedmičnom kongresu SDA za predsjednika ove stranke ponovo izabran Sulejman Tihić.

Ahmetović je rekao da se još nije govorilo o tome da li će rukovodstvo SDA tražiti rješenje unutar postojeće vladajuće koalicije ili će ići na neku drugu varijantu.

  • Opredijelit ćemo se za najfunkcionalniju varijantu kada je u pitanju rad Vlade Federacije i državnih organa, poručio je on.

Osim toga, Kolegij SDA će raspravljati o sazivanju Glavnog odbora da bi se što hitnije formiralo Predsjedništvo SDA da bi se moglo nesmetano raditi na svim važnim pitanjima u BiH.