BiH
85

Izađi.ba: Kandidati za vijećnike DF-a u Općini Novi Grad kreirali zajedničku web stranicu

Klix.ba
Kandidati Demokratske fronte za vijećnike u Općini Novi Grad Sarajevo Mirza Memišević i Demir Selmanović kreirali su zajednčki web page www.izadji.ba na kojem su predstavili svoje ciljeve. Odrekli su se vijećničkog paušala jer im, kako kažu, motiv nije novac.

Ovih dana iz svakog ćoška/ugla vreba poneki kandidat za načelnika i općinsko vijeća. Svi se otimaju za našu naklonost s ciljem da uđu u vlast. Većina je uradila isto: štampala vizitke, plakate, upaljače, olovke...napravila Facebook stranice i svi nam nude bolje sutra.

U općoj kakafoniji predizbornih, najčešće šarenih laža, teško se odlučiti da uopće na dan izbora date glas bilo kome, iako taj glas vrijedi četiri godine. Čak oko 30.000 osoba kandidati su za načelnike ili vijećnike.

Teško je pronaći šta su njihovi ciljevi, osim da postanu to za što su se kandidovali. Najviše njih ne nudi ništa osim slogana stranke.

Mirza Memišević i Damir Selmanović su ponudili dio rješenja za nezaposlene: obuku iz IT sektora u kojem je radna snaga dobro plaćena i veoma tražena. Žele kreirati servis putem kojeg će građani brzo dolaziti do odgovora od načelnika i općinskog vijeća.

Vjerodostojnost zacrtanih ciljeva potvrđuju njihove biografije, Demir je IT stručnjak koji radi za kompaniju iz "silikonske doline", a Mirza je politolog s novinarskim iskustvom i velikim zanimanjem za IT sektor. Obojica su zaposleni porodični ljudi koji žele unaprijediti sigurnost u svojoj općini.

Za nekoliko dana saznat ćemo da li su građani spremni podržati konkretne projekte kao što su njihovi ili imaginarne "više" ciljeve, poput Dodikovih referendumskih.