BiH
36

Ivo Komšić primio višečlanu delegaciju iz Trebinja

Klix.ba
Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić primio je jučer višečlanu delegaciju iz Trebinja, predvođenu gradonačelnikom Slavkom Vučurevićem.

Tokom prijema dvojica gradonačelnika su razgovarali o uspostavljanju saradnje preko realizacije projekata u oblasti privrede, poljoprivrede, pogotovo kad je riječ o proizvodnji zdrave hrane, te turizma i kulture.

Razgovaralo se i o susretima privrednika i turističkih djelatnika Sarajeva i Trebinja, koje bi inicirao Grad Sarajevo preko Privredne komore Kantona Sarajevo i Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

"Veoma nam je stalo da Grad Sarajevo ima što bolju saradnju sa gradovima iz Republike Srpske. Nedavno sam imao i prvi zvanični susret sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva, Spremni smo da realizacijom zajedničkih projekata infrastrukturalno povežemo Sarajevo i Istočno Sarajevo i time olakšamo život i poboljšamo kvalitetu života naših građana", istaknuo je gradonačelnik Komšić.

Izrazivši zadovoljstvo današnjim susretom, gradonačelnik Trebinja Vučurević je kazao da dva grada moraju međusobno sаrađivati u interesu građana.

"Od Sarajeva kao glavnog grada BiH, velikog privrednog, trgovinskog, turističkog i sportsko-kulturnog centra, očekujemo pomoć u prezentaciji proizvodnih, turističkih i kulturnih mogućnosti i resursa koje posjeduje Trebinje”, kazao je Vučurević.