Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da, problem zbog kojeg su počeli protesti, al' neće samo na tome završiti.
Imam osjećaj da bi bilo pametnije da se završi samo na ovome - jer spremni su za usvajanje ne bilo kojeg Zakona o JMB - nego Zakona na osnovu usaglašene odluke koju je donijelo Vijeće ministara BiH....
SVI su zadrzani u Parlamentu... SVI, ne samo parlamentarci iz RS-a... kakve ovo gluposti Ivanic prica.. i cuj : "...ali ne zna zašto se sada dozvoljava i da se to radi i pred Parlamentom BiH." Ko to treba da dozvoli građanima zemlje u kojoj žive da protestuju gdje god zele, pa valjda je jedno od osnovih ljudski prava i pravo na izrazavanje vlastitog misljenja i pravo na okupljanje. Toliko Ivanicu o tvom obrazovanju i poznavanju prava i politike!
Ivaniću konju glupi ti misliš evo sredićemo im JBMG i smirit ce se !? necemo evo vam qurcina i dalje cemo organizovati ali ne mirne vec nemirne proteste !!!
Tako fino si ga zabio Ivaniću ovim pederima iz federacije ! Evo kako prvo se odričete dijela prihida za fond za bolesnu djecu , drugo pristali ste i za JMBG . Sada samo da još ove balije u sarajevu pristanu i vi ste kraljevi. neka ste za*** ove licemjere u federacije. daće oni i guzice muslimanske ali PARE TEŠKO
E, Druže Ivaniću, ja sam mislio da si ti pametan i pragmatičan političar. Ova tvoja nebulozna, prije svega neverojatno kontravezna izjava m je zatekla. Vi, guzonje, sa ogromnim platama i beneficijama, kažete; "... da nije normalno da se nekome ne dozvoljava izlaz iz zgrade Parlamenta, te potvrdio da je on lično bio u Sarajevu, ali ne može reći da mu je svejedno da su neki ljudi prošle sedmice "držani" u zgradi Parlamenta BiH i da nemaju zbog toga osjećaj nesigurnosti". BOLESNE BEBE DRŽITE DA NE MOGU NA LEČENJE SU SIGURNE SAMO U JEDNO - UMRIJEĆE. Tu su u istom košu bebe svih nas, svih nas, svih nas. Shvatate li ili vam je svima na vlasti mozak ispario i razmišljate guzicom. Molim te druže da pogledaš sve medije u svijetu i pogledajte koliko ste ugroženi od BEBA.
i ti se okrećeš kako vjetar puše
Čuj zašto nam se dozvoljava da protestujemo pred parlamentom. Imamo pravo da protestujemo gdje god želimo. Vi bi da nas ne gledate jel? MRŠ U P.M.!
Samo ispoštovati odluke ustavnog suda, a ne SDP,SNSD ,SBB...
Laže četnik, ono što genocidaši žele jeste zakon po kome bi ubacili i genocidnu tvorevinu u ovaj zakon, njihovim prijedlogom zakona a koji su podržali i HDZ-ovi JMBG neće biti jedinstven u cijeloj državi nego na nivou entiteta. Genocidaši su kočili na stotine zakona i prije, koče i ovaj o JMBG, srž problema u državi BiH je genocidna tvorevina i njeni neprijatelji. republika srpska = genocidna tvorevina
ivanic je ok ali one druge treba na vjesala
Eto pa ti stvarno nisi normalan bez obzira sto trenutno nisi u vlasti. Pa to sto ti predlazes valjda i pravi probleme. Ja sam i mislio da si ti jedan od najjacih demagoga u BiH. Pa bolan Ivanicu ne postavlja se na taj nacin ni problem a ni moguce rjesenje. Cini mi se da covjek koji nije isao u skolu za prodavanje demagogije osvrnuo bi se kada je nastao problem. Kada je Ustavni sud BiH suspendovao zakon o JMBG zbog postojanja duplih naziva za odredjene gradove i opcine. Rjesenje je bilo vrlo brzo, jer su brzo usaglasena imena tih gradova i opcina koji su imali dvojna imena. Medjutim dodatno se pojavljuju takvi kao ti te traze da se problem zakomplikuje te da se odredjuju nova registraciona podrucja po entitetima ili da nas dalje dijelite i na tom polju. Zbog tih dodatnih zahtjeva koji nisu bili predmetom zahtjeva Ustavnog suda BiH djeca vec 4 mjeseca nemogu da dobijaju maticni broj. Eto ti bi vidi se sad bio bolji kada bi dosao na vlast.
Upravo tako, ali 99% demonstranata to ne zna, kakvu igricu igraju predstavnici genocidne tvorevine i hdz-ovaca koji su ih podržali u toj namjeri.
Pa usvojite zakon kad ste spremni. Samo ovo je pocetak!
kako ce on jadan osvojiti zakon ?? nemore osvojiti ni sam sebe a kao li zakon neki ahahaha de budi malo realna, vidi kakav je jadnik :)
Trut
Ivaniću, zašto politiziraš donošenje Zakona o matičnom broju!? Ukoliko ne znaš, a znaš, podsjećam te, da u toku proteklih demonstracija, nije počinjeno niti jedno djelo protiv narušavanja javnog reda i mira! Kažeš:"Neko ko je zadužen za sigurnost treba da im je garantuje", e pa gospodine, nisi u pozicija da imperativno zapovjedaš, niti da uslovljavaš obavljanje posla, koji si dobio dobijanjem mandata volje većine! Ukoliko budeš i dalje usložnjavao već usloženu situaciju, bit ćeš razriješen mandata istom tom većinom, koja ti ga je dodjelila! Naprijed izrečeno važi za sve političare! Samo istrajnošću do cilja!
Ivanicu spreman si ti (zajedno sa svima ) za na .... ..... ako nista lijepo je mastati da smo stvarno pop###ili do kraja i da ne moze vise pod kozu obracanje politicara , u "futur " stilu , da ne pristajemo na socijalni mir i da smo spremni podrzati i bebu,majku,trudnicu, i rudara i seljaka zemljoradnika ,i studenta ( ma znate i sami ,dug je spisak ),pa makar "vile i baklja pa po vuka u sumu "
kako vas nije stid, ko nama jamci sigurnost, ko nama jamci da ćemo doživjeti sutrasnji dan i mi i nasa djeca, ko??? tlačite nas vec 20 godina, dosta je
"Naveo je i da nije normalno da se nekome ne dozvoljava izlaz iz zgrade Parlamenta," ma majku vam vasu...vi nama ne dozvoljavate da normalno zivimo vec 20 godina.....plju!!! bagro jedna!!!!!!!