BiH
19

Ivanić i Zvizdić uputili telegram saučešća predsjedniku i premijeru Makedonije

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić uputio je telegram saučešća predsjedniku Makedonije Đorgu Ivanovu povodom nevremena koje je zadesilo tu zemlјu i odnijelo desetine života.

"Duboko me potresla vijest o katastrofi koja je zadesila Makedoniju, u kojoj je nastradao veliki broj lјudi. U ovom tužnom trenutku za Vašu zemlјu i narod, iskreno saosjećam s Vašom i patnjom porodica nastradalih", navodi se u telegramu Ivanića.

Kako piše u telegramu, "teške slike iz Vaše zemlјe podsjetile su nas na ono kroz šta smo mi prošli prije dvije godine, pa je saosjećanje tim veće".

"Poštovani predsjedniče Ivanov, molim Vas da izraze mog najdublјeg saučešća i solidarnosti prenesete građanima Makedonije, uz želјu da što brže prevaziđete poslјedice strašne nesreće koja Vas je zadesila", navodi se u telegramu Ivanića, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BIH dr. Denis Zvizdić uputio je saučešće predsjedniku Vlade Makedonije Emilu Dimitrievu povodom katastrofalnih posljedica nezapamćenih poplava u Skoplju.