Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cavadini>>>>>> Srpska nemože biti kolonija RF-e, jer nije u Srbiji.
Treba vratiti Ruskog medvjeda u njegovu jazbinu jer tu mu je najsigurnije i njemu a i drugima !
Ako uloze veto to ce biti veoma velika cijena za Rusiju a pogotovo za genocidnu tvorevinu. Zapad ce ici na to da ukinu GT. Sto bi u prevodu bilo dobro kad bi Rusija iskoristila svoj veto u faktickim negiranju genocida. To bi bio sraman potez rusa i i izgubljen moralni kredibilitet...
Treba vama Abschiebung dati iz BIH...
Zatvoricr te vi quarc a ne OHR. ;-)
Cinjenica da se Srbi protive donosenju rezolucije koja samo skrece paznju na ono sto je vec dokazano na sudu i s cim se cak i Rusi slazu, pokazuje da se Srbi sustinski nisu odrekli genocida i politike koja je dovela do toga.
O odmazdi? Na samom pocetku rata, dakle april 1992. u Bratuncu u osnovnoj skoli zatvoreno par hiljada, pa muceno i zvjerski ubijeno 200 Bosnjaka. U Kravici 1993. je ubijeno 12 srpskih civila. Rukovodeci se tvojim rezonovanjem sta je odmazda opravdana Naser Oric ti ne bi trebao biti tako mrzak. Stavise, mozes reci da je i milosrdniji od onih koji su te ''branili''. Sto se tice proboja, postoje jasni podaci koliko je izginulo u proboju. Zbog nacina na koji su zarobljeni, odvajani i streljani ostalih 7000, pa bacani u masovne grobnice, pa nakon toga ponovo prekopavani, nije bilo tesko dokazati genocid i genocidnu namjeru ni najrigidnijim birokratama. To sto mislis da postedjivanje zene i djece, a ubijanje svih vojnosposobnih muskaraca nije genocid, samo govori da si neznalica. I jos nesto, ako je svetiti se ispravno, pitas li se ikad sta je s ovih 8000 ciju smrt opravdavas odmazdom i sta bi bilo kada bi se oni vodili tvojom logikom?
3247 pretezno srpska civila? Pa majka mu stara, valjda bi ti ljudi trebali imati ime, prezime i na kraju grobove. Taj broj je tacan koliko i prvobitne tvrdnje da se u Srebrenici sahranjuju balvani. Radi se o istom pokusaj umanjivanja ili opravdavanja onoga sto se dogodilo jula 1995. Sto se tice srpskih zrtava, u Podrinju je ukupno 119 civila i 424 vojnika ubijeno u ratnim desavanjima. Posto se ocito vodis principom oko za oko, zub za zub, medju Bosnjacima je broj nekoliko puta veci, s mnogo vecim procentom civilnih zrtava. Te zrtve sto se tice medjunarodnog suda nisu obuhvaceni optuznicom za genocid. Genocidom je obuhvaceno 7000+, koliko je pobijeno u samo par dana jula 1995. Sto se tice borbi u proboju broj stradalih ne prelazi 5%. Ni Srbi, a ni Bosnjaci nemaju tendenciju da se gledaju u ogledalo, pa nam sudi neko treci. Naseru Oricu nisu uspjeli dokazati ovih 12 civila. Ne zato sto vole Bosnjake ili mrze Srbe, nego zato sto je jedno optuziti, a sasvim drugo dokazati.
pa zar nije juče za avaz izjavio da je bio genocid te da neće slušati lepog mileta?
Znaci da je Srbija i RS samo Ruske kolonije......Sto je slabija Rusija, slabija je i RS
Štilo? , misliš, Štilo za Lopate, Sjekire...???
Cuj "ŠTIVO" , idi u svoj Kamenjar i dole Štivaj koliko hoces, mojne mi tih tamo Rijeci Hrvatskog jezika, ne razumijem ja to....
PRIKAŽI ODGOVORE (1)