Obrazložio odluku
492

Istaknuti tuzlanski političar podnio ostavke u NiP-u, tvrdi da se vode štetne politike

A. K.
Sabahudin Imamović (Foto: NiP)
Sabahudin Imamović (Foto: NiP)
Dugogodišnji gradski političar i nekadašnji član SDA Sabahudin Imamović podnio je ostavke na mjesto predsjednika Izvršnog odbora Gradske organizacije Naroda i Pravde (NiP) Tuzla i člana Izvršnog odbora Kantonalne organizacije te stranke.

Imamović je za Klix.ba kazao da je ostavke podnio zbog nekompetentne i štetne politike koju, kako tvrdi, sprovodi predsjednik Izvršnog odbora kantonalnog odbora NiP-a Tuzlanskog kantona Izen Hajdarević.

"Neprincipijelnom, jaranskom kadrovskom politikom, neovlaštenim miješanjem u rad pojedinih gradskih organizacija, Hajdarević je uzrokovao raskol i nepovjerenje među članovima stranke te je nanio veliku štetu Gradskom odboru NiP-a u Tuzli i kantonalnoj organizaciji u cjelini. Zaključio sam da, u ambijentu u kojem snaga argumenata i objektivni kriteriji ne znače ništa, svaki daljnji politički angažman gubi smisao", kazao nam je Imamović.

Imamović je bivši član Stranke demokratske akcije (SDA), a nakon izlaska iz ovog političkog subjekta svoj raniji angažman u Gradskom vijeću Tuzle nastavio je kao samostalni vijećnik. Nakon toga je odlučio pridružiti se stranci kojom predsjedava Elmedin Konaković.