Vlada FBiH
0

Invalidima koeficijent 0,9 za novčana primanja

SRNA
Vlada Federacije BiH (FBiH) je na prijedlog federalnog Ministarstva rada i socijalne politike donijela Odluku da koeficijent za određivanje visine mjesečnih novčanih primanja lica sa invaliditetom za juli i avgust iznosi 0,9, saopšteno je iz Federalne vlade.

Vlada je zadužila resorno ministarstvo da u roku od 60 dana pripremi nova zakonska rješenja o pitanjima obuhvaćenim u postojećem zakonu o osnovama socijalne zaštite, zaštite lica sa invaliditetom i zaštite porodice sa djecom, koja bi uključivala uvođenje imovinskog cenzusa za korisnike prava po ovim zakonima.

Vlada FBiH je na sinoćnjoj sjednici  razmatrala više dokumenata iz nadležnosti federalnog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i prihvatila Izvještaj o stanju u poljoprivredi za 2008. godinu, koji će biti proslijeđen Parlamentu FBiH na razmatranje i usvajanje.

Odlukom je Vlada FBiH iz budžetskih sredstava za ovu godinu odobrila 105.700 KM za sufinanisranje Projekta razvoja i očuvanja šuma.

 Federalna vlada je razmatrala i donijela više dokumenata iz svoje nadležnosti kojima se obezbjeđuju uslovi za rad  Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH i o davanju na korištenje opreme, arhiva i novčanih sredstava Zavoda za kontrolu lijekova FBiH i Sektora za farmaciju federalnog Ministarstva zdravstva ovoj agenciji.