Komentari (172)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najbolji predsjednik rahmet mu duši.
Aljo je nas jedan jedini ne ponovljivi. jedina greska mu je SDA koji je Sinu ostavio
@mombai Predsjednik rh.Alija je rekao poslije ''Dejtona''....Da bismo očuvali Bosnu,moramo prije svega biti Bosanci,ne zaboravljajući ni svoje etničke osobenosti.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Ustani alija da vidis sta radi sebija....Nije dzaba alija izetbegovic ostavio u amanet sulejmanu tihicu da nedozvoli bakiru da se priblizi vrhu sda stranke....ali cim je umro sula tihic...glupi bosnjaci doveli na vlast bakira a sebije preuzela plijen-drzavu.I spalila je kao i kcus-spalila do temelja.
Znači da smo mogli bez ikakvih problema uzeti Banja Luku, ali su nas Ameri preusmjerili na druge gradove da bi se izbjegao egzodus 200.000 izbjeglica. Srbija je već zatvorila Raču i Pavlovića most i stvarno bi to bio neviđeni haos. "Jesam rekao da ne zauzimaju Banja Luku, ali molio sam ih da uzmu Prijedor, Sanski Most, Bosanski Novi i druge gradove u tom području. Bilo mi je žao što bosanske snage nisu preuzele Prijedor i Bosanski Novi."
Cinjenica. 1992. Je bio potpisan Kutiljerov plan, koji je Alija na nagovor Amerikanaca poslije toga odbacio. Sustinski se ne razlikuje od Dejtona. Rat se nepotrebno produzuje zbog toga do 1995. i stradaju hiljade ljudi. Zbog cega, zbog Alijine sujete, koji je 1995. potpisao skoro isti plan.
Bili su kulturne face a ne ovi danas jadnici...Makar ovi na fotki..
Glavna ulica u Sarajevu treba da ponese ime Alije Izetbegovica, prvog predsjednika Bosne, covjeka koji vratio Bosni drzavnost poslije vise od 500 godina.Covjeka, koji je uspio da stvori drzavu, suocen sa dvije neprijateljske drzave u okruzenju,koje su je htjele podijeliti, i tri pobunjenika u samoj drzavi, koji su je htjeli razbucati iznutra.Alija Izetbegovic, najveci drzavnik, koga je Bosna ikad imala.Vjecni ti rahmet, voljeni nas predsjednice.
Pa valjda su borci najzaslužniji za opstanak BiH, moj Holbrukče...
Opstanak je u EU a ne u mini šengenu sa Srbijom. Ali SDA je dosad samo sa Srbijom kovala planove, pa je sad gubi podršku. Za sve je kriv mini šengen, ali to niko neželi glasno reći. Svi žele u EU a ne u srpsku bezcarinsku uniju.
Alija ništa nije mogao sam, mi smo bili prepušteni sami sebi ko je nas podržavao u Europi niko, embargo na oružje nas najviše uništio a to je EU.
Da nije bilo Armije a nije Alije i vas, mi bismo i jedne i druge porazili, Alija nije bio na liniji. Pogotovo Srbi, trebaju klintonu spomenik dići u Banjaluci. Alija je smrad koji je prodao pola Bosne.
zasluzni smo mi koji smo ostali i cije glasove koriste da svojoj djeci omoguce da zive kao buubrezi u loju
Na zalost, Alija se u grobu okrece kada vidi sta se desava sa BiH, zbog koga i da nikada nije bilo gore. Pitam se, u zadnjem intervju-u koji je dao Hadzifejzovicu, sta ga je to toliko bolilo sto sebi nije mogao oprostiti. Od 95 pa do danas u ovom trenutku, nije bilo vise boraca, sehida i njihove sire porodice. Dok se svi oni podmire, sta ostade ostalim borcima jer da ih je bilo toliko, gdje bi nam bio kraj
Zbog Bakira,i Alija je sve na losijem glasu.
Ova vijest nikako ne odgovara komunjarama i kojovićevim, oni tvrde da je Alija prodao BiH 😂😂
Mislis podijelio republiku, nekim separatistima dao dio drzave. Suti i ne lazite nas vise. Rat smo izgubili,250k mrtvih, 1m raseljenih. Alija je glumio Gandija. Nema u ratu Gandija nego snaga jaceg. Nije mi samo jasno zasto ga narod velica? Ps. Nisam komunista.
25 godina se provlaci laz da su ameri prijetili bombardovanjem armije BiH ako se ofanziva nastavi...to je bila iskljucivo alijina odluka...vise je on ucinio za rs tom odlukom, negoli raso za citav rat
Holbrooke je izrecitovao klasičnu priču iz CIA filmova.Za Rulet stolom u Daytonu pohvalio žrtve a nagradio agresore dajući im više od pola BiH sa genocidnim nazivom RS. Današnja slika gdje je pred.predsjednistva BiH Dodik drži govor sa zastavom RS na odijelu govori više nego sve Alijine i Holbrookove riječi