Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
dado promjeni ye.baca
dado nabijem te na K
Užas od naših ulica. Dječurlija koja se krevelje kao pjevajući na Ferhadiji, razni muzikaši, prodavači , prosijaci.... a ohrndani , debeli gradonačelnik Behmen Alija ništa ne preduzima, niti je išta dobro i pametno uradio kako je sjeo na ugodnu stolicu. Što ne ide u penziju, pa ima 100 godina, i nek\' postave mčađeg i sposobnog da uvede civilizovan red na ulice !
Možda postoji dobra volja za rješenje ovog velikog problema: prosijačenja i \"biznisa na kartonskim kutijama\", ali ja ne vjerujem da će se to uspjeti, jer se mnogo puta pokušavalo i bez uspjeha.
SLAZEM SE OD OVIH SRPSKIH CIGANA SE NE MOZE VISE ZIVJETI KAO I OD LJETNIH BASTI ZBOG KOJIH SE NE MOZE PROCI KROZ GRAD NORMALNO !!!!!!
Jesul\' to i Pipu pokupili?
Neću dati humanitarnim organizacijama jer 80% potroše na sebe. Dam kad hoću, koliko hoću, kome hoću, moje, imam pravo da raspolažem kako hoću.
Slazem se! Mi jos uvijek zivimo u nekom strahu od \'sihira\', magije i ostalih gluposti. Ko zeli da da nesto moze odmah poceti s volontiranjem u starackom domu, u sirotistu, u SOS selu, u skoli za djecu s posebnim potrebama, u zavodu u Pazaricu ili u Fojnici, u narodnoj kuhinji, itd, itd, itd.
Neka ih policija vrati u SRBIJU,jer dolaze iz SRBIJE ovamo,a tamo imaju svoje kuce,PITAJ TE IH DA VAM STA URADE,POCISTE BASTU,MA BJEZE OD POSLA,NIKO OD NJIH NECE DA RADI JER DOBRO ZARADE PROSJACENJEM,I NISU ONI PRAVA SIROTINJA.PRAVA SIROTINJA BOSANSKA NIJE PO ULICAMA,JER SE STIDI.NEDAM I POMOCI CU HUMANITARNE ORGANIZACIJE I CRVENI KRST.
Dok su ljudi glupi i daju do tada će i biti prosijaka. Neko naš primitivan narod misli ako daju da će ih \"zlo zaobići\" ili nemoj \"da mi bace neke sihre ako ne dam\". Nikada ne dajem niti ću davati, ako osjetim potrebu za dobro djelo ima humanitarnih organizacija pa uplatim tamo. Glupa neobrazovana raja neka i dalje dijeli po ulici.
ništa neće biti od ovoga, kao svaki put 2-3 dana će biti čisto i onda sve po starom. Kakva je razlika između ovih što prodaju gaće i bašti od kojih ne možeš proći gradom. \'\'vatra\'\' ne uklanja baštu ni tokom zime. razlika je što ovi što organizuju akciju sjede u \'\'vatri\'\' ko kurčeve face u izlogu, a sramota ih u ferhadiji kupiti gaće jeftino. pa ko biva neka \'\'vatri\'\' bašta, a gaće skloniti negdje gdje ih neće biti sramota kupiti ih.
Ne dajte im ni feninga!!!!! Citao sa da se Ljubljana tako oslobodila prosjacenja,narod prestao davati i oni sami otisli dalje... A mi te sevap je,te grahota je,te....
PROSJACENJE NE TREBA ZAUSTAVITI .. GLEDAM NEKI DAN SINOVI HARISA SILAJDZICA I MILORADA DODIKA SJEDE U TITOVOJ ULICI I PROSE... JADNA DJECA, A VI BI DA ZAUSTAVITE PROSJACENJE... P R N E M VAM NA TASTATURU I NA TOPLU STOLICU NA KOJOJ SJEDITE DOK JEDETE SENDVICE OD POLA KILA HLJEBA I 300 GRAMA SALAME PLUS DODACI, SALATA, PIVA I OSTALO... KAKVA STE VI G A M A D... PA ZNATE LI VI ZA SEVAP I ZA SADAKU, ILI UDRI PO SIROTINJI, NAJMANJE BOLI..
Pa i bilo je vrijeme! Samo se nadam da se necemo uzalud i preprano radovati i da ovo sve ne ostane samo na rijecima. Puna mi je kapa od prosjaka po glavnim ulicama, od onih koji peru sofersajbe, od onih koji hodaju izmedju auta od Stupske petlje pa na dalje, od onog rugla oko Standarda na Stupu, od tezgi na svakom koraku. Muka mi je gledati djecu na ulicama kako sjede na hladnom asfaltu, kako se provlace izmedju auta sve dok in neko ne pokupi autom jer ih je tesko vidjeti. Tu djecu treba oduzeti roditljima i ne vracati ih. Naravno, ovde postoji mogucnost da nam famozna medunarodna zajednica kaze kako to ne mozemo uraditi jer krsimo roditeljska prava (kao sto vise ne mozemo ni Lugavinu policijsku stanicu koristiti onako kako se prije moglo pa sada svaka susa od prestupnika do kriminalca moze raditi sta hoce), ali u svakom slucaju ovo je akcija koja ne smije ostati na rijecima. A mi gradjani treba da prestanemo udjelivati pare. Pa gdje nema ponude nema ni potraznje.
Italijanska emisija koja je pokazala kako kriminalna sluzba u Italiji hvata odrasle rome koji razvlace djecu po prosijackim standovima,i imaju razradjenu semu.U Italiji neki romi su porijeklom iz Srbije,a neki iz Rumunije,A ISTA TA SRBIJA I RUMUNIJA KUPI NOVAC OD EU ZA PROJEKTE O MANJINAMA I SOCIJALNIM SLUCAJEVIMA,PA BILO BI BILJE DA INSPEKCIJE EU NAZOVU TE PROJEKTE PROTJERIVANJE ROMA IZ SRBIJE I RUMUNIJE.KROZ TU EMISIJU JE PRIKAZAN CITAV PUT TE DJECE,I PROSJACENJA,NA KRAJU SE NOVAC KOJI JE OD PROSJACENJA ULOZIO U OGROMNA IMANJA,KUCE ITD,IZA NJIH STOJI VELIKA ORGANIZACIJA ODRASLIH.ALI TU TREBA UKLJUCITI I SVE SLUZBE KAO STO SU URADILI U ITALIJI,JER OBICNI NAROD VISE NIJE MOGAO NORMALNO ZIVITI OD PLJACKE MALOLJETNIKA,A KOJI SU I SEBE MORALI PRODAVATI ZA NOVAC.AKO NE DONOSE SUMU BUDE ZLOSTAVLJANO OD ODRASLIH.POSTOJI RAZRADJEN METOD U ITALIJI PA ZASTO GA POLICIJA NE KORISTI I U BIH.SVI TI PROSIJACI IMAJU KUCE PO SRBIJI I RUMUNIJI I ZIVE NORMALNO,JER IM DJECA VELIKE SUME DONOSE OD PROSJACE