Situacija se pogoršava
1

Ilidža: Voda došla do objekata, građani odbili evakuaciju

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Nakon obilnih padavina koje su počele sinoć, danas je došlo do izlijevanja rijeke Bosne u naselju Osijek u opštini Ilidža. Najugroženiji lokalitet je na sastavcima rijeka Bosna, Zujevina i Željeznica.

Član Vatrogasnog društva Ilidža Nijaz Imamović potvrdio je za agenciju Anadolija da se stanje u večernjim satima pogoršalo i da je korito rijeke Bosne još uvijek u porastu, a poplavljeno je i nekoliko prizemnih dijelova objekata.

"Ponudili smo evakuaciju nekoliko objekata koje je okružila voda, ali do sad još uvijek niko nije htio izaći iz objekata. Saobraćajnica od Bojnika prema Osijeku je zatvorena. Korito rijeke Bosne izlilo se na više lokaliteta, spojilo se sa Doglodima i taj dio je kompletan poplavljen", istakao je Imamović.

Ekipe su stalno na terenu, kazao je Imamović, te dodao da iako postoji nekoliko poplavljenih objekata, do sada niko nije evakuisan.

"Na terenu se nalaze strukture Civilne zaštite općine Ilidža, a direktor Civilne zaštite Kantona Sarajevo trenutno je sa nama i upravo se spremamo za obilazak“, naglasio je Imamović.

Zbog obilnih padavina tokom protekle noći, u ranim jutarnjim satima došlo je do izlijevanja rijeke Miljacke kod Vijećnice, a tokom dana izlila se i rijeka Bosna u naseljima Osijek, Doglodi i Azići na Ilidži.