BiH
0

Ilidža je danas obojena u crveno

Klix.ba
U okviru obilježavanja Crvenog dana SDP – a BiH, OO SDP BiH Ilidža, organizovala je u nedjelju u 12 sati druženje na Ilidži, tačnije na parkingu kod ulaza u Veliku Aleju, na kojem su prisustvovali sve kandidatkinje i kandidati za Općinsko vijeće, te članovi i simpatizeri ove partije, ali i ostali građani ove općine.

OO SDP BiH Ilidža, ovaj dan posvetila je porodici i djeci. Ono što su oni htjeli istaći jeste važnost formalnog i neformalnog obrazovanja na ovoj općini, na kojoj je ono, nažalost, veoma slabo.

"S obzirom da djeci u ovoj općini nedostaju škole, edukativne radionice, sportske aktivnosti, dovoljan broj uređenih parkova, ali i osposobljavanje kino dvorane Igman, možemo reći da trenutna vlast malo pažnje posvećuje ovoj populaciji. Mi to želimo promijeniti!“, istakla je Irma Vatrić kandidatkinja za Općinsko vijeće.

I ostale kandidatkinje i kandidati za OV su se složili sa tim da su djeca naše bogatstvo i da im moramo pružiti bolji i kvalitetniji život, te da se to mora početi raditi od njihovih "malih nogu“.

"Naša djeca kad odrastu i završe školovanje u velikom broju napuštaju BiH, jer ovdje ne vide nikakvu perspektivu. Moramo učiniti nešto, kako bi se to promijenilo. Moramo zadržati naše mlade i pametne ljude u BiH kako bi nastavili graditi ovu državu. Samo sa njima možemo ići naprijed", dodao je Mirza Alijagić kandidat za Općinsko vijeće.

"Organizatori su se pobrinuli da obraduju najmlađe tako što su im dijelili šećernu vunu, kolačiće i palačinke. Druženje je trajalo nekoliko sati, a za to vrijeme Ilidža je bila crvena", navode u saopštenju iz OO SDP-a Ilidža.