Dobra vijest
0

IDDEEA: Kvar je otklonjen, sistem sada funkcioniše bez problema

FENA
Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) saopćila je danas da je informacioni sistem IDDEEA-e, koji je u toku jučerašnjeg dana imao određene probleme, ponovo uspostavljen te sada u potpunosti funkcionira bez problema.
"Pružanje usluga našim korisnicima kao i razmjena podataka prema svim nadležnim organima se danas odvija nesmetano. Nakon 18 sati neprekidnog rada na otklanjanju navedenih problema, tehnički tim IDDEEA BiH je uspostavio informacioni sistem Agencije da funkcionira u punom kapacitetu", saopćeno je iz IDDEEA-a. 

U saopćenju se navodi da je, obzirom da se radi o opremi koja je nabavljena 2012. godine, Agencija više puta planirala nabavku adekvatne opreme za ove namjene, ali nisu bili u mogućnosti da to realiziraju zbog nedostatka budžeta, što znači da nemaju adekvatan način da je zamijene iako se smatra zastarjelom.

"Uprkos navedenim izazovima, zaposlenici Agencije uložili su dodatne napore da se situacija normalizuje, te još jednom možemo potvrditi da sada sistem funkcioniše bez poteškoća", navode iz IDDEEA-e.