Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
samo još fali Čazma trans i globtur Međugorje I to bi bilo to
I to bi bilo ZAJEDNO I JEDINSTVENI I U DOBRU I U ZLU. A i dokaz sandžosima iz GRAS-a da nisu nezamjenjivi. I nikada više u ovom gradu neće biti samo GRAS nego i drugi javni prevoznici. Pa od našeg novca i dobivaju te plate. Mi građani se ne vozamo džaba nego taj prevoz plaćamo, a to sada ako veliki dio novca od karata završi nelegalno u džepovima radnika GRAS-a to je druga stvar. Pa i sada prodaju kupone za april a ne voze nas, a novac će opet u njihove džepove. Ne sjede predstavnici Vlade na onim šalterima nego radnici GRAS-a.
Ko voli nek izvoli, nemoj ti ici Cazma transom niti Medzugorijem niti Banjaluckim prevoznicima ti idi pjeske, vjeruj ustupit ces mjesto nekome kome nije bitno da li autobus vozi ovaj ili onaj i od kud je autobus nego da ga preveze.U nevolji se vide ljudi, i neljudi.Neki kazu to je biznis, mogli su i oni na nas gledati tako pa reci ''sta cemo kod balija'' i ne dovuc autobuse, ili zenica trans da kaze ''sta cemo po Sarajevu'' i nedovuc autobuse.
to je nasa ekpertna vlada!! bravo za ovaj kolaps, ako ovo niste u stanju da rijesite onda ste pokazali koliko ste sposobni. dok je Music bio premijer ovo se nije desavalo!! Vratite ga!!
Pa zasto Music nije TRAJNO rijesio pitanje grasa, nije on tako davno bio premijer??????????
Citava BiH kad bi pozvala sve autobuse ne moze zamjeniti gras i to nek se zna !
Koja god vijest za Gras opet komentari "Gras ovo Gras ono, to sve ide preko ledja građana itd". Al ovo je stvarno sramota za jedan grad kao što je Sarajevo. Da nam bukvalno ljudi iz "sažalijevanja" šalju buseve, da mi sami nemožemo osigurat nešto. Stvarno sramota. Ja kao 18 godišnjak treba da živim u Sarajevu ? Ovo je ništa kako će nas stanje zaedesit ako nastavimo ovako. Ovo je samo početak sranja koja će se dešavat. Al zato Direktor ili v.d, su 0. Nemogu da svoje radnike kontrolišu, autoritet je ništa. Valjda će se nekad ovo stanje popravit al za sad nema svjetla na kraju tunela.
JASMIN HOUNDURAS JE MALOUMAN ILIJ E PODMLADAK POLITIČARA DANAŠNJIH ILI JE U SLUŽBI NJIHOVOJ. POLITIČARI CIJELI NAROD UZIMAJU KAO TAOCE A NE RADNICI GRASA. RADNIK GRASA NEMA ŠTA DA JEDE JER OVE GUZONJE NA VLASTI TREBAJU IĆI NA IZLET U DUBAI. ČOVJEK IZ GRASA KOJI JE ZAPOSLENIK KANTONA SARAJEVO NIJE PRIMIO PLATU A ZASTUPNICI U KANTONU SARAJEVO JESU. KAKO JE TO MOGUĆE.
ma hjade molim te , radnici grasa nemaju da jedu jer nisu primili platu za februar, PA STA MISLIS KAKO ZIVE PENZIONERI, bas se cudim da i jedan penziner ima ziv??? molim vas nemojte suplje! Radnici grsa imaju platu iznad prosjeka, revizor koji ili ima ili nema zavrsenu srednju i to trogodisnju ima preko 1000 KM, pa sta to oni hoce? Vecina ih je PREPLACENA u grasu za svoj rad i nacin na koji ga obavljaju.
A da li ste se vi građani zapitali kako je soferima koji nisu primili platu vec par mjeseci kako je njima odrzavati svoju prodicu djecu? niste se zapitali kako je soferima koji moraju doci na posao i na teret zivote svih nas sebi na teret moraju trpit omladinu stare da pametuju zapitajte se da li bih vi mogli podnjet ttaj teret !
Izvini, zasto bi mi to trebali da se pitamo? Jesmo li to mi krivi sto oni ne dobijaju plate?? Ako je Vlada kriva, onda nek idu pred zgradu Vlade i nek protestuju, kao sto svi drugi rade, a ne samo jedan dan odluciti da nece da voze. Najlakse je udariti po narodu. Po tudjoj guzici ni 10 batina nije mnogo. I cuj oni trpe omladinu i stare,...... mi trpimo njihove torture. Oni su ti koji se bahato ponasaju prema narodu. X puta sam bila svjedok kad stanu da maltretiraju djevojke koje nemaju kartu. Prema tome, zasto to mi treba da mislimo na njih i njihovu djecu kad ni oni ne brinu za nas. Ova situacija je ocigledan primjer....
@MagyA dok je takav mentalitet kod ovog (zaostalog) naroda, taj se isti narod nema sta zalit na situaciju u drzavi (ekonomiji, politici, kulturi, il bilo gdje drugo). fuj, cuj "boli mene briga sto oni ne primaju platu, ocu da se vozam trajvanom"
ovdje se radi o borbi za vlast, a radnici grasa su samo pijuni i žrtve u tome. nije normalno da bivša a i sadašnja vlada kantona sarajevo nije bila u stanju kupiti autobuse i održavati postojeći vozni park. to nisu bili u stanju napraviti jer sebi uzimaju novac i pokušavaju se domoći vladajućih funkcija jer to je ovdje jedini izvor zarade. nisu glupi da rade. ali narod jest glup kad to ne vidi. imali smo nedavno primjer izbacivanja nakaša iz bolnice, doktori rade u državnim institucijama i imaju privatne ordinacije i niko se ne buni. a bunimo se kada nema tramvaja ne shvaćajući da tome nije kriv vozač tramvaja već političari koji manipuliraju sa nama i radnicima grasa. kakvi smo nije ni čudo kako nam je.
vjerujem i ja radi se radi o borbi za vlast i vjerujem da iza ovog stajka NEKO stoji, jer nije logicno da radnici urade ovo jer im kasni jedna plata i to jos na nezakonit nacin pokrenu strajk. duboko vjerujem da je ovo politicka podla igra, radnici grasa su sami sebi krivi sto su dozvolili da budu neciji pijuni u ovoj prljavoj igri u grasu pospoji postenih ljudi, ali MALO, puno vise je onih drugih. I imaju visoke plate za svoj nivo obrazovanja. A sto se tice voznog parka mogu i oni malo od svoj sredstava uloziti!
Da li se meni čini ili neki maloumnici pišu:"bravo ministre"??? o.O E p.o.s.e.r.e.m. vam se na takvog ministra koji nas je i uvalio u problem, sramota je da nam ovakvi kroje sudbinu, lopov, jedino što ekspertno radi je dovodi preduzeca u dugove! Eto zašto nam je ovako, zašto sve propada jer imamo ovakve idiote koji viču: bravo ministre, i takav idiot ode na izbore i glasa za jos veceg idiota od sebe i onda nam gomila malih idiota kroji sudbinu! Ccc
http://www.facebook.com/pages/Sarajevo-besplatan-gradski-prijevoz/357593427694557
Bravo ministri! Ustrajte! Ne dajte prevarantima i onima koji su ih nahuškali da potcjenjuju državnost!
Ne opravdavam ovakav nacin organizovanja strajka, ali jos manje opravdavam ponasanje jedne Vlade u cijem se vlasnistvu, bukvalno i nalazi ovo preduzece. Nije mi jasno sta odgovorni hoce da postignu angazovanjem drugih prevoznika? Problem Grasa i dalje postoji, nece doci niko iz Zenice, Banja Luke, Mostara... i pokrenuti tramvaje i trolejbuse. A sigurno ni Grasovci nece tek tako nekome predati svoju imovinu. I na kraju dobijemo, nista drugo, nego ZACARANI KRUG.
Tramvaji i autobusi nisu vlasništvo ni jednog vozača ili drugog uposlenika GRAS-a. Ima da se ponašaju i rade odgovorno i sukladno zakonu a ne da nas sve drže svojim taocima. Ako nisu navikli da rade i odgovorno i kulturno se ponašaju onda neka im Vlada KS u čijem je vlasništvu preduzeće GRAS podijeli otkaze i neka zaposli nove vozače koji su i obrazovani i odgojeni i savjesni i koji hoće i da rade. Radnici GRAS-a dobivaju plaće od NAS GRAĐANA KOJE EVO SVAKO MALO UZIMAJU ZA TAOCE. Ne treba ih podržavati. Treba im podijeliti otkaze a onima koji iskoriste državnu imovinu pa izađu sa njom na ulice da blokiraju ove što su došli treba drakonske kazne zatvora odrediti.