Raspisan tender
69

I Visoko će imati svoj bosanski ćilim: Pogledajte budući izgled centra grada

E. M.
Foto: Klix.ba
Grad Visoko raspisao je tender za rekonstrukciju ulice Čaršijska i njeno uređenje u pješačku zonu i ulice Alije Izetbegovića koje zajedno u nizu predstavljaju glavne ulice u Visokom. Planirana je izgradnja prve šetnice i pločnika s obrisom bosanskog ćilima.

Iz Gradske uprave Visoko su poručili da je ovo veoma važan korak ka snažnijem razvoju Grada Visoko.

Uređenjem ovih ulica bit će povećan kvalitet boravka domaćih i stranih turista, a građani Visokog će, kako kažu imati bolje uslove za život.

Prvi put u historiji Grad Visoko će imati modernu šetnicu, ali i ulicu Alije Izetbegovića koja će staklenom ogradom umjesto betonskog zida biti otvorena pogledom na rijeku Fojnicu.

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić izjavio je da se radi o historijskom projektu, na koji se dugo čekalo.

"Uz pomoć NVO Setup ispitali smo javno mjenje vezano za šetnicu, gdje smo dobili apsolutnu podršku naših građana, potom smo uradili projektno-tehničku dokumentaciju sa svim elaboratima i ishodovali sve neophodne dozvole. Raspisivanje tendera je posljedica velikog truda, rada i napora tima ljudi koji vole Visoko. Ovaj projekat je od kapitalne važnosti za razvoj našeg grada", kazao je Ganić.

Procjenjena vrijednost projekta je 3.519.391,82 KM, a Ganić je dodao da je ovo ključni pokazatelj da stoji iza svojih riječi.

"Neke stvari idu malo sporije zbog kompleksnosti i složenosti Zakona o javnim nabavkama, potrebnim izradama projektno-tehničke dokumentacije, ali svi svjedočimo da se iz dana u dan u našem gradu pripremaju i realizuju različiti projekti", dodaje Ganić.

Iz Gradske uprave Visoko su poručili da je raspisivanje tendera za izbor izvođača radova na ovom historijskom projektu odličan poklon stanovnicima Visokog za Novu godinu.