Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A da se kladimo da ce kasarnu na kraju kupiti i obnoviti ili Arapi (kao sa Bristolom), Sandzaklije (kao sa Hotelom Evrope) ili Hrvati (kao sa planinarskim domom na Trebevicu). Bosnjaci Sarajlije su najnesposobnija bagra u drzavi.
E to bi bio najljepsi hotel ne samo u BiH nego u regionu kad bi se renovirao:-)
zabranjeno pricati o kasarni Jajce jer sam ja iz Jajca,ovo je top komentar kad nesta nije po želji i po izboru nekog onda je kits tranporte iz Turske najbolji?mislim da po Sarajeva ne zna ni dze su suplji guzovi guzovaca itd
Podhitno bi trebalo naći rijesenje za ljepoticu ne samo radi Narodnog Heroja Safeta Hadžića nego i radi istorije koja ukrasava ionako predivan dio grada Sarajeva odnosno Vratnik ima milion rješenja jedno dati na upotrebu USARMY DRUGO TURKYE ARMY TRECE BIZNISMENIMA IZ SAUDIJSKE ARABIJE
Eugen Savojski spalio Sarajevo do temelja 1697. a Austrijska okupaciona vlast 1914. podize kasarnu upravo njemu u cast..... Kao vrhunac, 2012. godine Bosnjaci kolektivno vape: \"Samo da se Austrija vrati\". Narod najgorih podanika. I 1941. ste vikali \"evo Švabe, evo našeg babe\".
Srusiti pa izgraditi Shopping Centar. Fali nam shopping centara.
Dobra je za snimanje horor filmova.
A šta je tu cudno haveru, grad nam prozdiru vukovi, šta ocekivati ... u vrhovnim institucijama i najacim stolicama sjede sve ljudi koji su došli to samo Bog zna od kud, šta njih uopce briga kako Sarajevo izgleda, pa više manje siguran sam da 90 % ih mrze Sarajevo iz dna duše, haveru ovdje više nema nikakvog poštovanja prema Sarajevu i onim koji su rodjeni u ovom gradu... dodje lola iz brda kod Hamletica na direktorsku poziciju i zaposli svu uzu i dalju familiju!Ako nema poštovanja prema gradjanima, zašto bi bilo prema gradjevinama!A što se tice drzave, toliko ovi vrhovnici vole ovu drzavu da za drzavni praznik nisu u stanju da daju narodu ponedeljak kao neradni dan pa kako onda ocekivat da neko brine o gradjevinama!Koga Dodik pita šta ce se slaviti i kad ce se slaviti RS.
@ Miskovic ..nece izgleda da je bitanga klisnula na Kipar ...
Tražite posao? Posjetite nas na prvoj društvenoj mreži za poslove Job ba
E cuj ne znaju sta ce s njom...dzamiju napraviti, ili zgradu rijaseta..ha ja
Kupicu ja i ovo preko Fahre
yeebo zgradu, daj da obnovimo vozni park. ovi zadnji audi i mercedesi vec presli 30 hiljada kilometara...
Ne dipr
iIme mu je već promijenjeno, pa sami mtim više nije u čast eugena savoja. Usput, u čitavoj istoriji austrugarske u BiH samo je on bio rušitelj, ostatak austrugarske uprave je bio graditeljski, što se najviše osjeti u Sarajevu. Austrugarski akritekti su čak gradili objekte u islamsko-orijentalnom stilu ( Sebilj, Vijećnica, Teologija itd itd...) Zato nikad nisam shvata niti ću shvatati zašto mnogi ovjd eu Sarajevu austrougare naziavjau \"okupatorime\" a osmanlije ne nazivaju tim imenom. Zar nisu i Osmanlije otvoreno napale i okupirale srednjovjekovnu BiH?
Kako da očekujemo od otvorenih i deklarisanih neprijatelja Sarajeva da nas bar poštuju (pošto znamo da nas ne vole) kad imate Bošnjaka iz (na žalost) skoro cijele BiH, koji liječe svoje frustracije i stalno, ali STALNO vrijeđaju naše sugrađane, kritukuju sve živo u Sarajevu i ne propuste ni jednu priliku da ne napišu nešto loše o Sarajevu. Ne razumijem zašto ? Ja nikad ne bih napisao ništa loše o Zenici, Bihaći itd. Pa i to je BiH i njima želim isto toliko sreće i uspjeha. Tako ružne komentare očekujem od nekog ko je rušio ovaj grad 4 godine, ali ne očekujem da će neko ko voli BiH \"drvlje i kamenje\" po Sarajevu. Ja sam rođen ovdje, ali u zadnje vrijeme stalno slušam samo loše stvari o svemu, što na žalost uključuje i Sarajevo.
@cici Sto ne mogu ove naporne, bezobrazne i nezahvalne polusvjetine koja kao ti dodje u Sarajevo i pocne sa pricom kao samo se eto nisam rodio u Sarajevu i volim ovaj grad, pa onda krene sa pljuvanjem i uvredama da ti pamet stane. Pa idi sreco u to idealno mamino i tatino selo i uzivaj. Nama @cici takvi kao ti nisu nisu potrebni. Poslije svakog rata, svakih 50g. treba na sarajevskoj grbaci da se asimilira najezda ruralnog stanovnistva i provincijalaca kao sto si ti. Mislis da je to jednostavno i da ne ostavlja posljedice. I tako generacijama. Koliko ima pravih Sarajlija u gradskoj vlasti? Niste u satanju nauciti ni sta je kanta za smece i za sta sluzi ali ste se docepali pozicija u ovom gradu bez problema. Mogu se zakleti @cici da si na drzavnom budzetu i da si se docepao stana u centru ali ni vezama ni parama se ne moze postati gradjanin i gospodin jer to nije demografska nego kulturolosko, socijalna kategorija kojoj ti ocigledno ne pripadas i nikada neces.