BiH
0

I Bihać se probudio: Belmina će vas koštati!

Piše: J. H.
Na gradskom trgu u Bihaću danas je održan skup Marš solidarnosti "Hoću JMBG" na kojem je učestvovalo nekoliko stotina građana.

Nakon Sarajeva, Mostara, Tuzle, Banje Luke, Bugojna i drugih gradova u našoj zemlji, val protesta povodom nepostojanja zakona o matičnom broju zahvatio je i Krajinu, odnosno Bihać gdje su se građani tog grada danas u 12:00 spontano okupili na glavnom trgu i dali podršku svim građanima BiH koji danima traže donošenje zakona kojim će najmlađima biti vraćeno osnovno ljudsko pravo.

Protestima u Bihaću dala je i Unija studenata Univerziteta u Bihaću.

"Na skupu je bilo više od 400 osoba. Čule su se kritike na račun političara i nezadovoljstvo građana njihovim ponašanjem. Mi smatramo da su djeca prioritet i da njihova prava ne smiju biti ugrožena", kazao je za Klix.ba Jasmin Balić, predsjednik Unije studenata.

Na skupu podrške je bio i premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača. Za naš portal kazao je da se građanima pridružio u dvojakoj ulozi, kao političar i roditelj nedavno rođenih djevojčica koje, kako je kazao, ne postoje za ovu državu.

"Ovim ljudima ovakva država ne odgovara. Ako političari sada ne čuju ovu poruku javnosti, ne znam šta je potrebno. Ljudi nam jednostavno daju žuti karton i daju nam do znanja da ovako više ne ide", kazao je Lipovača za Klix.ba.