"Nisu na pravom putu"
302

Huso Sušić izašao iz SDA i u utrku za načelnika Donjeg Vakufa ide kao nezavisni kandidat

E. M.
Huso Sušić (Foto: Radio Donji Vakuf)
Huso Sušić (Foto: Radio Donji Vakuf)
Aktuelni načelnik Donjeg Vakufa Huso Sušić više nije član Stranke demokratske akcije, a na narednim izborima kandidovao se za načelnika kao nezavisni kandidat, potvrdio je to u razgovoru za Klix.ba.

Sušić je kazao da se prijavio kao nezavisni kandidat za načelnika Donjeg Vakufa, a da razlog zna stranka čiji više nije član.

"Izgleda da ne zadovoljavam kriterije uže strukture. Ja se i dalje osjećam kao dio SDA, iako sam sebe kandidaturom isključio iz SDA. Svojom kandidaturom kao nezavisni kandidat sam im pokazao da nisu na pravom putu. Na kraju krajeva, to će građani odlučiti", kazao je Sušić.

Dodao je da protiv stranke nema ništa loše reći, ali da ima o ljudima koji su doveli stranku do stanja u kojem se trenutno nalazi.

"Nije to samo kod nas. To se dešava u više gradova i općina. Žao mi je što je tako, što je došlo do ovoga. Stranci demokratske akcije sam se nudio do posljednjeg trenutka, ali oni su pronašli drugo rješenje, a ja drugi put", dodaje Sušić.

Pojašnjava da će konačnu riječ ipak donijeti građani kojima će jedini odgovarati.

"I sad kada sam izašao iz stranke očekujem povjerenje građana, jer ovi sada što su se kandidirali nemaju to povjerenje, ali to ćemo vidjeti na izborima. Na raspolaganju sam ljudima koji su u meni vidjeli rješenje i oni će reći svoje. Ja ne mogu izgubiti, ako ne dobijem povjerenje, odoh kući odmarati se, a čekat će me velike obaveze", izjavio je naš sagovornik.

Na kraju je naglasio da očekuje i podršku vijeća koje bi trebalo raditi u interesu građana te da će sve biti javno i transparentno.

"Onaj ko nije za neki projekt za građane, neka to građani ocijene. Mi smo normalno funkcionisali, ali nekima to nije odgovaralo. Zadovoljan sam i bit ću zadovoljan kakva god bila odluka građana na izborima", zaključio je Sušić.