Nastavak prepucavanja
40

Husein Rošić: Čamparin izvještaj je neozbiljan, a ja sam se devet puta javio na jednoj sjednici

Klix.ba
Husein Rošić
Husein Rošić
Husein Rošić, zastupnik Stranke demokratske akcije u Parlamentu Federacije BiH, odgovorio je na medijske navode federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare, poručivši ponovo da je njegov izvještaj neozbiljan dokument.
"Čampara tvrdi kako sam ja 'frustriran' što on hvali i ocjenjuje rad komesara MUP-a USK-a Muje Koričića. A da mi na Parlamentu nije odgovorio na činjenicu da u izvještaju FUP-a (str. 88) stoji da se protiv našeg komesara vodi krivični postupak zaveden pod br. 1313-28/20 od 05.06.2020. godine", istakao je Rošić.

Navodi kako mu ministar nije dao odgovor na upit u Parlamentu, ali je nastavio iznositi ocjene o radu komesara u medijima.

"On očito ni vlastiti materijal koji je branio nije pročitao kao što nije čitao ni Zakon o unutrašnjim poslovima USK (član 49), gdje je nedvosmisleno opisano ko ocjenjuje rad komesara MUP-a USK", kazao je.

Rošić navodi da je Čamparin izvještaj imao skromnu podršku u Parlamentu i da mu je zbog toga predbacio da se javio da "nešto prokomentariše u dvije godine", aludirajući da je Rošić neaktivan zastupnik.

"A samo sam se na 16. sjednici za riječ ukupno javio 9 puta i pokušavam dati svoj doprinos u svim tačkama koje su imanentne mojoj struci i iskustvu. Čampara uzima sebi za pravo da ocjenjuje moj aktivitet poslanika, a ne bi dozvolio da ja na relevantnim činjenicama komentiram njegov izvještaj", istakao je.

Napominje kako neće komentirati neozbiljne konstatacije o njegovim "mentorima" i "savjetnicima", niti aluziju o njegovoj "frustraciji" što nije "ministar i premijer FBiH".

"Na kraju, želim jasno ponoviti ono što sam kazao i na Parlamentu, a to je činjenica da je izvještaj g. Čampare jedan krajnje neozbiljan dokument i vjerovatno je to razlog da je dobio skromnu podršku, a po ovome što govori u medijima da je i on sam neozbiljan", zaključio je Rošić.