Mostar
0

Humanitarna akcija "I studenti moraju jesti"

FENA
Foto: RTV Mostar
Foto: RTV Mostar
Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru organizirao je humanitarnu akciju pod nazivom "I studenti moraju jesti", koja je započela 10. marta i trajat će do 20. marta.

Po riječima predsjednice Studentskog zbora Tonke Krešić, u akciji je već prikupljeno devet hiljada maraka.

Studentski zbor donirao je pet hiljada maraka, dok su dekani Pravnog, Građevinskog, PMF-a i Medicinskog fakulteta donirali po hiljadu maraka, kazala je Krešićeva, dodavši kako je cilj Studentskog zbora bio prikupljanje deset hiljada maraka.

Izražavajući zadovoljstvo zbog uspjeha akcije u kojoj bi se mogla premašiti očekivanja Studentskog zbora, Krešićeva je istakla kako će u sklopu akcije biti organiziran i humanitarni koncert, na kojem će nastupiti tri studentske grupe te aukcija slika studenata Likovne akademije Široki Brijeg.

Humanitarna akcija "I studenti moraju jesti" organizirana je zbog teške finansijske situacije Studentskog centra Mostar te zbog neispunjenja obaveza od strane kantona.

U Studentskom centru trenutno živi 503 studenta, koji se tu i hrane, a preko 550 studenta koji žive u privatnom smještaju, također se hrane u menzi Studentskog centra.

Svi koji žele dati svoj doprinos ovoj akciji mogu to učiniti uplatom na žiro račun 3381002200519712 kod UniCredit Zagrebačke banke, uz naznaku za studentsku menzu.