Zagreb
0

Hrvatski predsjednik uručio odlikovanje Franji Topiću

FENA
U povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske predsjednik RH Ivo Josipović danas je u Zagrebu na svečanosti dodjele odlikovanja zaslužnim pojedincima i organizacijama uručio predsjedniku Hrvatskog kulturnog društva (HKD) "Napredak" Franji Topiću odlikovanje "Povelja Republike Hrvatske", saopćeno je iz tog društva.

Odlikovanje je uručeno u povodu 20 godina obnove rada Napretka, kao i uloge i značaja koju to društvo ima u hrvatskom narodu.

"Ovo je veliko priznanje Napretku, svim članovima, ali i svim našim prijateljima i dobročiniteljima za sav naš trud na području kulture, očuvanja i njegovanja nacionalnog i kulturnog identiteta.

Napredak je jedna pozitivna i optimistična priča i ovo odlikovanje će nam biti dodatan poticaj za daljnji rad", izjavio je Topić koji je posjetio na nedavne riječi predsjednika Josipovića kako rad Napretka ocjenjuje izvrsnom ocjenom.

Josipović je prigodom otvaranja Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu kazao da je Napredak zaslužan što hrvatska i bh. zastava mogu stajati zajedno, jedna pored druge te kako Napredak može biti primjer i model svima u BiH, navodi se u saopćenju.