U zgradi HNS-a
32

Hrvatska delegacija na čelu s Plenkovićem stigla u Mostar, sastali se sa Čovićem i Krišto

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković stigao je u Mostar gdje će danas otvoriti 25. jubilarno izdanje Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar koji se održava u partnerstvu sa Republikom Hrvatskom.

Prije svečanosti na sajamskoj manifestaciji Plenković se u zgradi Hrvatskog narodnog sabora u Mostaru sastao sa liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i predsjedateljicom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto.

Krišto je prije ovog susreta održala sastanak sa posebnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom u mostarskom hotelu Mepas.

Nakon bilateralnog susreta u Mostaru delegacije će prisustvovati na svečanom otvaranju Mostarskog sajma gdje će sa pozornice ove privredne manifestacije uputiti brojne poruke tokom današnjeg dana, te održati i važni susreti koji bi trebali da unaprijede ekonomski razvoj i saradnju BiH sa zemljama iz okruženja.

Podsjetimo da su zbog ovog događaja jučer u Mostar među brojnim gostima stigli predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik, šef EU Delegacije Johann Sattler, bivši visoki predstavnik za BiH Miroslav Lajčak, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara.

Tokom petodnevne manifestacije održat će se niz bilateralnih susreta, konferencija i edukativnih radionica, kao i bogat podsajamski program u kojem će biti sadržaja za sve generacije u industrijskoj zoni Hercegovine od 16. do 20. aprila ove godine.